Czy zabezpieczać antykorozyjnie MINI z południa Europy ?

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Jack Sparrow

Czy zabezpieczać antykorozyjnie MINI z południa Europy ?

Post autor: Jack Sparrow »

Witam wszystkich. Tydzień temu sprowadziłem MC z Włoch rocznik 2004. Jest w stanie idealnym. Kolega LOLO rozpracował VIN i tam jest pozycja "Brak konserwacji pokrycia zewn."
Jak sądzicie czy trzeba go zabezpieczyć antykorozyjnie ? Południowiec, nigdy nie widział śniegu, lodu a przede wszystkim soli.
striker

Re: Czy zabezpieczać antykorozyjnie MINI z południa Europy ?

Post autor: striker »

Wydaje mi się, że takie prewencyjne działanie jest jak najbardziej dobrym pomysłem. Lepiej zapobiegac niż później leczyc. Często na TVN TURBO podczas programu " Samochód marzeń" jego prowadzący dokonuje konserwacji podwozia. Najpierw myje go jakąś silną pianą (myjką), a następnie spryskuje podwozie specjalnym płynem. Operacja pozornie prosta, jednakże z tego co pamiętam z tego programu, to nie robi się tego zimą.

Pozdrawiam.
Jack Sparrow

Post autor: Jack Sparrow »

Mini stoi w garażu i czeka na wiosnę chociaż nie odmówiłem sobie przyjemności i setkę kilometrów zrobiłem ot tak przed siebie. :grin: :grin: :grin:
striker

Post autor: striker »

Polecam pooglądac ten program w telewizji, wiele ciekawych rzeczy nt. pielęgnacji auta można obejrzec. A temat zabezpieczania antykorozyjnego powtarza się bardzo często. Szukaj też na youtube.
ODPOWIEDZ