Tłumik do MINI COOPER R50
Tłumik do MINI COOPER R50
Witam.
Pytam w imieniu dziewczyny, która właśnie kupiła MINI COOPERa 2005r. i najwyższy czas wymienić w nim tłumik ponieważ jest skorodowany.
Czy warto zainwestować w oryginał czy może polecacie jakieś zamienniki ? Jeżeli macie doświadczenia z jakimiś tańszymi tłumikami to proszę o opinię. Ważne, żeby tłumik brzmiał podobnie do oryginału i nie wydawał z siebie dziwnych dźwięków
Z góry dzięki
Pozdrawiam.
kunik
Pytam w imieniu dziewczyny, która właśnie kupiła MINI COOPERa 2005r. i najwyższy czas wymienić w nim tłumik ponieważ jest skorodowany.
Czy warto zainwestować w oryginał czy może polecacie jakieś zamienniki ? Jeżeli macie doświadczenia z jakimiś tańszymi tłumikami to proszę o opinię. Ważne, żeby tłumik brzmiał podobnie do oryginału i nie wydawał z siebie dziwnych dźwięków
Z góry dzięki
Pozdrawiam.
kunik
Re: Tłumik do MINI COOPER R50
Pierwsza rzecz jaką zrobiłem po zakupie to wymiana tłumika i wieszaka (Cooper z 2004 r.) Kupiłem zamiennik za ok 400 pln i po roku jest OK. O dziwo końcówka chromowana po wyczyszczeniu jak nowa. Przy okazji wizyty w serwisie dowedziałem się, że oryginał kosztuje ok 1800 pln (Euromarket Kraków - MINI Dobrzański).
To jak dla mnie nie mało jak za tłumik i zdecydowałem się na zamiennik. Ogólnie polecam.
To jak dla mnie nie mało jak za tłumik i zdecydowałem się na zamiennik. Ogólnie polecam.
Ok dzięki. A mógłbyś podać więcej szczegółów dotyczących tego zamiennika np. firme ?
Hmmm. Szczerze to zamówił mi go znajomy mechanik. Podejrzewam, że po roku może nie pamiętać producenta. Jeśli będzie w stanie odszukać nr katalogowy i producenta z zamówienia dam znać. A co do Twoich obaw o dźwięk to jest bez zastrzeżeń.
ja włożyłem coś takiego:
wydech supersprint +dolot i stożek k&n
http://twwieslaw.wrzuta.pl/film/7IpwmlkeEzS/mc
wydech supersprint +dolot i stożek k&n
http://twwieslaw.wrzuta.pl/film/7IpwmlkeEzS/mc
-
- Wiarus
- Posiadane auto:
za 400zl dostaniesz pewnie jakis cieniutki tlumiczek
lepiej przyinwestuj troche i wez walkera albo bosala - tansze niz oryginal, ale nie padna ci tak szybko
lepiej przyinwestuj troche i wez walkera albo bosala - tansze niz oryginal, ale nie padna ci tak szybko
There's two muffins sitting side by side in a muffin tin in the oven. One muffin says to the other, "Boy, it's hot in here!", and the other one says, "Holy Crap! A talking muffin!".
Ten mój za 400 pln to MTS taki jak na tej aukcji : http://allegro.pl/tlumik-koncowy-mini-o ... 68299.html
Polecam, polecam, polecam.
Polecam, polecam, polecam.
http://allegro.pl/tlumik-koncowy-mini-c ... 61242.html
trzeba się upewnić ale w zestawie są chyba obejma i gumy...dobry wybór,polecam,cena rozsądna a koncówkę można sobie przełożyć oryginalną i po wyczyszczeniu wygląda jak nowa.
trzeba się upewnić ale w zestawie są chyba obejma i gumy...dobry wybór,polecam,cena rozsądna a koncówkę można sobie przełożyć oryginalną i po wyczyszczeniu wygląda jak nowa.
Proszę Olo przestań. Chyba zależy Ci na największej liczbie postów.
Co masz do wydedchu na 400 pln"ów???
Co masz do wydedchu na 400 pln"ów???
Dzięki za pomoc. Myślę, że ten Walker to rozsądna propozycja. MTS-a też rozważę, aczkolwiek nie znam firmy i muszę o niej trochę poczytać.
A walkery mają chromowe końcówki? Bo ja swoją niestety oddałem razem ze starym tłumikiem. Albo czy ewentualnie można kupić takie cudo?
-
- Nowy
- Posiadane auto: MINI R50
Tłumiki Walkera nie są sprzedawane razem z chromowanymi końcówkami. Końcówki to oddzielna część. Dostaniesz je w ASO ale wiadomo cena może być mało zachęcająca i pewnie jak poszukasz na allegro to coś znajdziesz.