Zakup Nowego Mini Cooper D Clubman / Clubvan

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

miniMariusz

Zakup Nowego Mini Cooper D Clubman / Clubvan

Post autor: miniMariusz »

Witam wszystkich na forum Zamawiam w tym tygodniu Mini Cooper D Clubvan z automatem i mam kilka pytań.

Jest to silnik 2 litry diesel chyba ten sam który w wersji z manualem ma ok 140km ale z automatem jest pewnie zablokowany na ok 110km a w wersji clubvan nie da się zamówić tego w wersji 140 km, czy da się to jakoś odblokować? Benzyna odpada bo jest za słaba.

Auto będzie w full wersji ale zastanawiam się nad zawieszeniem sportowym z tego względu że nie wiem czy nie będzie zbyt mocno trzęsło, czy ktoś z Was ma doświadczenia z oryginalnym sportowym zawieszeniem?

Z góry dziękuję za pomoc.

ps.
To ma być generalnie auto dla żony, do zrobienia na nim reklamy, do jazdy po mieście i do transportu psa na spacery. Bardzo mi się to auto podoba ale zastnawiam się czy jak będę czasem jeździł tym autem to mnie nie trafi nerwowo szlag (jeżdżę 911 w automacie).
Awatar użytkownika
hello
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: '96 Sportspack
Kontakt:

Re: Zakup Nowego Mini Cooper D Clubman / Clubvan

Post autor: hello »

sprawdź dobrze ofertę, benzynowy works w serii ma 211ps więc raczej słabszy niż diesel nie jest ;)
miniMariusz

No właśnie w wersji Clubvan są tylko 2 najsłabsze benzyny i słaby diesel

http://www.mini.com.pl/mini_clubvan/clubvan
Awatar użytkownika
Bzyq
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: MC R50

Post autor: Bzyq »

miniMariusz pisze:Benzyna odpada bo jest za słaba.
Nie bardzo rozumiem co miałeś na myśli pisząc coś takiego...
Bzyku
miniMariusz

Maksymalny moment obrotowy/ prędkość obrotowa silnika 160 Nm @ 4,250 rpm
może coś takiego z manualem jeszcze się przemieszcza ale z automatem facepalm [/quote]
miniMariusz

szybkie decyzje są podobno najlepsze, dziś zamówiłem auto.
Olo

Post autor: Olo »

Na zawieszeniu sport nic ciekawego w tym aucie sie nie dzieje, nie trzesie auto jezdzi stabilnie i 3ma sie drogi. Ale zaraz pewnie ktos napisze ze jest meg atwardy it'd tip :)

Wiem swore, orzerabialem serie w moim. eibacha kit teraz gwint z regulcja twardosci i teraz jest twardo jak ma byc. Wszystko kwestia gustu i odczuc. Dla mnie no porschaki sa miekkie dla innych twarde...

Co do silnika jezdzilem w Clubmanie nim w automacie i powiem ze jezdzi do przodu :) nie ma tragedi w nim.

Ale do miniacza miim zdaniem tylko benzyna bo to tak jakby kupic porsche w dieslu ;p
miniMariusz

Zamówiłem ze sportowym zawieszeniem bo jakby miało potem brakować to bym się wkurzał.
Dziś jechałem Clubmanem SD 2.0 140 km i dawał radę a ten 110 km w opcji z automatem też jest 2 litrowy więc napewno da się go zrobić na 140 km, teraz tylko trzeba czekać do sierpnia :(
Awatar użytkownika
hello
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: '96 Sportspack
Kontakt:

Post autor: hello »

w dieslu 110ps = 1.6, 140ps = 2.0

i teraz jest chyba najgorszy moment na zakup, bo lada chwila będziesz miał auto "poprzedniej generacji"
miniMariusz

z manualem tak jest ale z automatem ten 110 PS ma silnik 2 litry na 100%

ja się tymi wszystkimi generacjami i liftingami nie przejmuję jak mi się podoba to kupuję bo jakby czekać ze wszystkim bo jutro wejdzie nowszy model to bym do dzisiaj nie miał np. iphona :)
alan
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto:
Kontakt:

Post autor: alan »

190 ps można zrobić ;)
miniMariusz

to by było super a nie rozleci się automatyczna skrzynia?
Olo

Post autor: Olo »

miniMariusz pisze:z manualem tak jest ale z automatem ten 110 PS ma silnik 2 litry na 100%

ja się tymi wszystkimi generacjami i liftingami nie przejmuję jak mi się podoba to kupuję bo jakby czekać ze wszystkim bo jutro wejdzie nowszy model to bym do dzisiaj nie miał np. iphona :)
Dokladnie, najlepszy przyklad z iphonem :)

To pochwal sie w galeri mini jak juz przyjedzie do Ciebie
ODPOWIEDZ