Zakup Nowego Mini Cooper D Clubman / Clubvan
Zakup Nowego Mini Cooper D Clubman / Clubvan
Witam wszystkich na forum Zamawiam w tym tygodniu Mini Cooper D Clubvan z automatem i mam kilka pytań.
Jest to silnik 2 litry diesel chyba ten sam który w wersji z manualem ma ok 140km ale z automatem jest pewnie zablokowany na ok 110km a w wersji clubvan nie da się zamówić tego w wersji 140 km, czy da się to jakoś odblokować? Benzyna odpada bo jest za słaba.
Auto będzie w full wersji ale zastanawiam się nad zawieszeniem sportowym z tego względu że nie wiem czy nie będzie zbyt mocno trzęsło, czy ktoś z Was ma doświadczenia z oryginalnym sportowym zawieszeniem?
Z góry dziękuję za pomoc.
ps.
To ma być generalnie auto dla żony, do zrobienia na nim reklamy, do jazdy po mieście i do transportu psa na spacery. Bardzo mi się to auto podoba ale zastnawiam się czy jak będę czasem jeździł tym autem to mnie nie trafi nerwowo szlag (jeżdżę 911 w automacie).
Jest to silnik 2 litry diesel chyba ten sam który w wersji z manualem ma ok 140km ale z automatem jest pewnie zablokowany na ok 110km a w wersji clubvan nie da się zamówić tego w wersji 140 km, czy da się to jakoś odblokować? Benzyna odpada bo jest za słaba.
Auto będzie w full wersji ale zastanawiam się nad zawieszeniem sportowym z tego względu że nie wiem czy nie będzie zbyt mocno trzęsło, czy ktoś z Was ma doświadczenia z oryginalnym sportowym zawieszeniem?
Z góry dziękuję za pomoc.
ps.
To ma być generalnie auto dla żony, do zrobienia na nim reklamy, do jazdy po mieście i do transportu psa na spacery. Bardzo mi się to auto podoba ale zastnawiam się czy jak będę czasem jeździł tym autem to mnie nie trafi nerwowo szlag (jeżdżę 911 w automacie).
- hello
- Wiarus
- Posiadane auto: '96 Sportspack
- Kontakt:
Re: Zakup Nowego Mini Cooper D Clubman / Clubvan
sprawdź dobrze ofertę, benzynowy works w serii ma 211ps więc raczej słabszy niż diesel nie jest 

No właśnie w wersji Clubvan są tylko 2 najsłabsze benzyny i słaby diesel
http://www.mini.com.pl/mini_clubvan/clubvan
http://www.mini.com.pl/mini_clubvan/clubvan
- Bzyq
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MC R50
Nie bardzo rozumiem co miałeś na myśli pisząc coś takiego...miniMariusz pisze:Benzyna odpada bo jest za słaba.
Bzyku
może coś takiego z manualem jeszcze się przemieszcza ale z automatemMaksymalny moment obrotowy/ prędkość obrotowa silnika 160 Nm @ 4,250 rpm

szybkie decyzje są podobno najlepsze, dziś zamówiłem auto.
Na zawieszeniu sport nic ciekawego w tym aucie sie nie dzieje, nie trzesie auto jezdzi stabilnie i 3ma sie drogi. Ale zaraz pewnie ktos napisze ze jest meg atwardy it'd tip 
Wiem swore, orzerabialem serie w moim. eibacha kit teraz gwint z regulcja twardosci i teraz jest twardo jak ma byc. Wszystko kwestia gustu i odczuc. Dla mnie no porschaki sa miekkie dla innych twarde...
Co do silnika jezdzilem w Clubmanie nim w automacie i powiem ze jezdzi do przodu
nie ma tragedi w nim.
Ale do miniacza miim zdaniem tylko benzyna bo to tak jakby kupic porsche w dieslu ;p

Wiem swore, orzerabialem serie w moim. eibacha kit teraz gwint z regulcja twardosci i teraz jest twardo jak ma byc. Wszystko kwestia gustu i odczuc. Dla mnie no porschaki sa miekkie dla innych twarde...
Co do silnika jezdzilem w Clubmanie nim w automacie i powiem ze jezdzi do przodu

Ale do miniacza miim zdaniem tylko benzyna bo to tak jakby kupic porsche w dieslu ;p
Zamówiłem ze sportowym zawieszeniem bo jakby miało potem brakować to bym się wkurzał.
Dziś jechałem Clubmanem SD 2.0 140 km i dawał radę a ten 110 km w opcji z automatem też jest 2 litrowy więc napewno da się go zrobić na 140 km, teraz tylko trzeba czekać do sierpnia
Dziś jechałem Clubmanem SD 2.0 140 km i dawał radę a ten 110 km w opcji z automatem też jest 2 litrowy więc napewno da się go zrobić na 140 km, teraz tylko trzeba czekać do sierpnia

- hello
- Wiarus
- Posiadane auto: '96 Sportspack
- Kontakt:
w dieslu 110ps = 1.6, 140ps = 2.0
i teraz jest chyba najgorszy moment na zakup, bo lada chwila będziesz miał auto "poprzedniej generacji"
i teraz jest chyba najgorszy moment na zakup, bo lada chwila będziesz miał auto "poprzedniej generacji"
z manualem tak jest ale z automatem ten 110 PS ma silnik 2 litry na 100%
ja się tymi wszystkimi generacjami i liftingami nie przejmuję jak mi się podoba to kupuję bo jakby czekać ze wszystkim bo jutro wejdzie nowszy model to bym do dzisiaj nie miał np. iphona
ja się tymi wszystkimi generacjami i liftingami nie przejmuję jak mi się podoba to kupuję bo jakby czekać ze wszystkim bo jutro wejdzie nowszy model to bym do dzisiaj nie miał np. iphona

190 ps można zrobić 

to by było super a nie rozleci się automatyczna skrzynia?
Dokladnie, najlepszy przyklad z iphonemminiMariusz pisze:z manualem tak jest ale z automatem ten 110 PS ma silnik 2 litry na 100%

To pochwal sie w galeri mini jak juz przyjedzie do Ciebie