EGR zawor recyrkulacji spalin do R56 diesel
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Cooper R56 2008 Pepper White
- Kontakt:
EGR zawor recyrkulacji spalin do R56 diesel
Czesc
Czy znacie/orientujecie sie ile moze kosztowac zawor recyrkulacji spalin EGR i sama wymiana? Lub tez czy oplaca sie dawac do mechanika na czyszczenie tegoz zaworu?
Jeden mechanik powiedzial ze nowy zawor to koszt rzedu 2000 zl. Raczej sciemnial bo w necie znalazlem http://www.hurtownie.pl/oferta685770,zawor_recyrkulacji_spalin_egr_mini_mini_cooper_d_clubman_cooper_d.html za 740.
Pytam sie bardziej doswiadczonych uzytkownikow gdyz samym objawem jest spadek mocy. Niezalenie od biegu czy 1 czy 2 czy 3 obrotomierz mi dochodzi do 3000 obrotow i staje. Pozniej zaskakuje i idzie ladnie. Drugi objaw to strasznie mi zjada paliwo.
Czy znacie/orientujecie sie ile moze kosztowac zawor recyrkulacji spalin EGR i sama wymiana? Lub tez czy oplaca sie dawac do mechanika na czyszczenie tegoz zaworu?
Jeden mechanik powiedzial ze nowy zawor to koszt rzedu 2000 zl. Raczej sciemnial bo w necie znalazlem http://www.hurtownie.pl/oferta685770,zawor_recyrkulacji_spalin_egr_mini_mini_cooper_d_clubman_cooper_d.html za 740.
Pytam sie bardziej doswiadczonych uzytkownikow gdyz samym objawem jest spadek mocy. Niezalenie od biegu czy 1 czy 2 czy 3 obrotomierz mi dochodzi do 3000 obrotow i staje. Pozniej zaskakuje i idzie ladnie. Drugi objaw to strasznie mi zjada paliwo.
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: EGR zawor recyrkulacji spalin do R56 diesel
te zawor to pewniak czy taki strzal w ciemno?
zrob najpierw diagnostyke ( czytanie bledow ) a dopiero potem wymieniaj czesci
zrob najpierw diagnostyke ( czytanie bledow ) a dopiero potem wymieniaj czesci

Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
-
- Nowy
- Kontakt:
Komputer juz byl podlaczony i wlasnie wykryl ten blad- zawor recyrkulacji powietrza. Mechanik powiedzial ze to EGR.
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
no to trzeba zobaczyc jeszcze czy on reaguje, zdarza sie ze grzybek zaworu sie zapieka - wtedy czyszczenie rzeczywiscie moze mu pomoc, jezeli padla cewka to tylko wymiana
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
-
- Nowy
- Kontakt:
Dzieki za odpowiedz. A orientujesz sie (gdyz chce porownac z tym co powiedziano) ile kosztuje czyszczenie a ile nowy zawor? Jakas stronka?
podaj swój vin,w sekundę sprawdzimy cene
-
- Nowy
- Kontakt:
Ok, oto on: WMWMG31030TV73984
Powiem Ci tak, ze tanio na tej stronie co podałeś 

-
- Nowy
- Kontakt:
Tutaj facet mial podobny problem do mojego-->http://www.mini2.com/forum/second-generation-faults-fixes/188021-loss-power-mini-cooper-d-2007-a.html i napisal ze winny byl fuel pressure sensor. Czy ktos wiec jak to jest po polsku? Tlumaczenia typu czujnik cisnienia paliwa sa mi znane. Czy jest na to jakies fachowe nazewnictwo?
-
- Nowy
- Kontakt:
Czy orientujecie sie ile moze kosztowac i gdzie mozna kupic te dwa elementy:
1. Pompa wysokiego cisnienia http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=MG31&mospid=51501&btnr=13_1218&hg=13&fg=15&hl=1&lang=pl
2. Cos takiego jak fuel pressure sensor
obie te rzeczy moga pasowac do symptomow jakie mam czyli spadek mocy i blokada przy 3000 rpm
1. Pompa wysokiego cisnienia http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=MG31&mospid=51501&btnr=13_1218&hg=13&fg=15&hl=1&lang=pl
2. Cos takiego jak fuel pressure sensor
obie te rzeczy moga pasowac do symptomow jakie mam czyli spadek mocy i blokada przy 3000 rpm
- flapjck1
- Maniak
- Kontakt:
zacznij od inspekcji baku, wyjmij smok paliwa i go wyczysc, jak bedzie zle to wymien tez filtr paliwa ;2
z tym wyjmij to: wyciagnij koszyk smoka paliwa z baku, otworz go ostrzoznie i wymyj go w srodku, potem poskladaj
z tym wyjmij to: wyciagnij koszyk smoka paliwa z baku, otworz go ostrzoznie i wymyj go w srodku, potem poskladaj

Ostatnio zmieniony 10 maja 2013, 16:31 przez flapjck1, łącznie zmieniany 1 raz.
zacznij od
diagnostyki,5 minut pod kompem i widac wszystko cisnienie .
Ile pompuje pompa jedna i druga

Ile pompuje pompa jedna i druga
-
- Nowy
- Kontakt:
Hmm... No diagnostyka byla juz robiona. Podlaczyli kompa. Przeczyscili mi EGR za ktory wzieli 250 zl. Na poczatku bylo lepiej ale juz po przejechaniu kawalka wskazowka znowu zaczela sie blokowac na 3000 rpm.
Jesli chodzi o diagnostyke to jak pisalem wyzej.. Blad pokazywal zawor recyrkulacji spalin. Lecz wyczyszczenie egr nie pomoglo.
No nic... Mam nadzieje ze to bedzie cos w stylu jak napisaliscie wyzej i co nie spowoduje ze pojde z torbami koniecznoscia kupna pompa za 3400 zl
Dzieki za zainteresowani tematem i odpowiedzi
Jesli chodzi o diagnostyke to jak pisalem wyzej.. Blad pokazywal zawor recyrkulacji spalin. Lecz wyczyszczenie egr nie pomoglo.
No nic... Mam nadzieje ze to bedzie cos w stylu jak napisaliscie wyzej i co nie spowoduje ze pojde z torbami koniecznoscia kupna pompa za 3400 zl
Dzieki za zainteresowani tematem i odpowiedzi
-
- Nowy
- Kontakt:
Tak w kwestii zakonczenia tematu. Powodem w/w usterki byla przepustnica i zawor egr. Po wymianie samochod jezdzi bez problemu. Temat do zamkniecia