Mam propozycję zorganizowania Zlotu w mojej okolicy - czyli na KASZUBACH.

Myślę, że ciekawa propozycja szczególnie dla ludzi, którzy lubią posłuchać dobrej muzyki na żywo i to dodatkowo Bluesa, no i przy okazji chcieliby poznać Kaszuby.
Z góry zaznaczam - iż nawet jeśli ktoś bluesa nie lubi - to i tak będzie się świetnie bawił - GWARANTUJE
Od kilku lat regularnie odbywa się impreza nazwana "Blues w Leśniczówce", która przekształciła się już w festiwal. Kiedyś była jednodniowa - teraz potrwa 3 dni.
Impreza ta jest o tyle fajna, ponieważ jest kameralna, o niepowtarzalnym klimacie. Nie spodziewajcie się tam tysięcy ludzi - spokojnie się tam nawzajem odnajdziemy.
"Blues w Leśniczówce" organizowany jest przez Bractwo Bluesowe Blue Note, a my jako Pizzeria Bemol jesteśmy jednym z sponsorów.
Na miejsce można swobodnie dojechać samochodem. Miejsce festiwalowe jest położone na obrzeżach rezerwatu.
Na miejscu, w lasach mirachowskich, nieopodal leśniczówki Mirachowo, znajduje się baza turystyczna Nadleśnictwa Kartuzy na terenie której za zgodą i przy pomocy Nadleśnictwa organizowany jest festiwal.
Na miejscu jest możliwość rozbicia namiotów (pole namiotowe) oraz zakupu ciepłych i zimnych napoi (nie tylko orzeźwiających) i ciepłego jedzenia typu kiełbaska, bigos, zupa.
Wstęp na teren Festiwalu jest całkowicie bezpłatny, jak również miejsca biwakowe.
Czyli wychodzi na to, że jeśli chcielibyśmy nocować pod namiotami - zlot wychodzi prawie gratis - Ewentualnie doszły by jakieś koszta na gadżety pamiątkowe ze spotkania i jeszcze musiałbym dowiedzieć więcej na temat jakiegoś węzła sanitarnego - no i ewentualnie rozwiązać sprawę wyżywienia - czy we własnym zakresie czy zorganizować jakiś catering - wszystko do uzgodnienia
- jest również opcja pokoi - jednak te są w promieniu 5-10km od miejsca festiwalowego
Godzinę drogi od leśniczówki - mamy nad morze, a ok 20 min. jeziora, m.in Chmielno
to na razie tyle
poniżej kilka fotek
CZEKAM NA ODZEW