Witam,
To moj pierwszy post, sprawa wyglada tak:
Żona chciałaby kupic Mini coopera, wypatrzyla wraz z tesciem auto na mobile.de
Rocznik 2004/05
Przebieg ok 50 tys
Silnik 1,6
Przeszklony dach itd.
Cena 7,5 tys euro
Stoi w salonie
Pierwsze pytanie : czy warto ten model i za ta cenę
Drugie pytanie: czy to auto jako drugie nadaje sie dla rodziny
I czy może jest ktoś z was z kim można byłoby sie spotKac i pogadać i może pokazały by auto żonie jak sie prowadzi itd? Nie wiem czy to nie za wiele ale co tam spytam sie
Pozdrawiam i z góry dziękuje
Maciej
Prośba o radę
- Kocyk
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MINI Cooper Green Arrow
Re: Prośba o radę
Ad. 1.
7500 euro to może być bardzo dużo albo bardzo mało
Nie widząc auta, nie znając wyposażenia ciężko jest tak "na oko" ocenić wartość auta.
Auto znalazłeś na mobile.de, domyślnie traktuje to jako auto z np Niemiec. Z doświadczenia wiem, że dobre, bezwypadkowe i bezproblemowe auto w Niemczech jest o wiele droższe niż takie samo w Polsce.
Ad.2.
Sam powinieneś ocenić czy ono nadaje się jako drugie dla rodziny. Bo jeżeli to jest rodzina 2+1 to jak najbardziej. Z drugiej strony jeżeli jest to rodzina 2x120kg + 1x80kg to auto się nie nadaje.
Mini jest 4-osobowe więc warto mieć na względzie ten aspekt.
7500 euro to może być bardzo dużo albo bardzo mało

Auto znalazłeś na mobile.de, domyślnie traktuje to jako auto z np Niemiec. Z doświadczenia wiem, że dobre, bezwypadkowe i bezproblemowe auto w Niemczech jest o wiele droższe niż takie samo w Polsce.
Ad.2.
Sam powinieneś ocenić czy ono nadaje się jako drugie dla rodziny. Bo jeżeli to jest rodzina 2+1 to jak najbardziej. Z drugiej strony jeżeli jest to rodzina 2x120kg + 1x80kg to auto się nie nadaje.
Mini jest 4-osobowe więc warto mieć na względzie ten aspekt.