Help! Coś hałasuje przy przyspieszaniu
Help! Coś hałasuje przy przyspieszaniu
Hej koledzy i koleżanki. Mam w swoim r50 z 2003 problem trudny do nazwania/ zidentyfikowania.
Otóż przy przyspieszaniu - głównie na 2 biegu, ale też czasami na 3 - coś mi hałasuje... Dźwięk jest metaliczny, trochę jakby coś o siebie tarło. Jak wrzucam wyższe biegi do hałas ustępuje. Mam też wrażenie, że jakby spadła moc/przyspieszenie na w/w biegach. Myślałam, że to może wydech, potem tarcza sprzęgła, finalnie auto wylądowało na podnośniku i dalej nie wiadomo, ponieważ w teorii wszystko wygląda ok.
Czy ktoś z Was miał może taki problem i wie co to jest? Z góry dziękuję za pomoc.
Otóż przy przyspieszaniu - głównie na 2 biegu, ale też czasami na 3 - coś mi hałasuje... Dźwięk jest metaliczny, trochę jakby coś o siebie tarło. Jak wrzucam wyższe biegi do hałas ustępuje. Mam też wrażenie, że jakby spadła moc/przyspieszenie na w/w biegach. Myślałam, że to może wydech, potem tarcza sprzęgła, finalnie auto wylądowało na podnośniku i dalej nie wiadomo, ponieważ w teorii wszystko wygląda ok.
Czy ktoś z Was miał może taki problem i wie co to jest? Z góry dziękuję za pomoc.
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: Help! Coś hałasuje przy przyspieszaniu
skrzynia?
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Myślałam o tym, ale biegi wchodzą gładko i mechanior wykluczył skrzynie....może błednie, może powinnam jechać do innego?flapjck1 pisze:skrzynia?
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
mozemy cie tylko probowac naprowadzic na trop 

Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Każdy trop w cenie, chociaż na myśl o skrzyni już mnie boli portfel :/flapjck1 pisze:mozemy cie tylko probowac naprowadzic na trop
- t_scarf
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Byłem ostatnio u mojego mechanika i mieli aż cztery miniaki u siebie, z czego w trzech do roboty było sprzęgło/skrzynia. W tym czwartym wymieniali pasek wielorowkowy i to na szczęście był ten mój 

- Alfik30
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Cooper S - R53
Możesz podać gdzie serwisujesz?t_scarf pisze:Byłem ostatnio u mojego mechanika i mieli aż cztery miniaki u siebie, z czego w trzech do roboty było sprzęgło/skrzynia. W tym czwartym wymieniali pasek wielorowkowy i to na szczęście był ten mój
- t_scarf
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Mobil Klimat w Katowicach przy Warszawskiej. Zajmują się chyba tylko BMW i Mini. Jeśli dobrze pamiętam to właściciel, Pan Krystian, jest byłym pracownikiem ASO. Warsztat polecany przez fanów bawarskiej marki. Na razie nie mogę narzekać ani na jakość usługi ani na ceny, choć większych robót nie robiłem (na razie tylko wymiana tarcz, klocków i paska).
http://mobilklimat.pl/
http://mobilklimat.pl/
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
jak ktos potrzebuje mechanika, który nie boi sie miniaka to mój jest z Pszczyny - warsztat ma w Oświęcimiu
A miałeś podobne do mnie objawy do mnie?t_scarf pisze:Byłem ostatnio u mojego mechanika i mieli aż cztery miniaki u siebie, z czego w trzech do roboty było sprzęgło/skrzynia. W tym czwartym wymieniali pasek wielorowkowy i to na szczęście był ten mój
Łudzę się trochę, że i ja jakimś cudem będę miała farta

- t_scarf
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Nie, objawy raczej inne
pasek już trochę popiskiwał, więc lepiej było wymienić.

Czyli dalej się boje...we wtorek (może) znajdzie się dla mojego szczura miejsce na podnośniku, więc może wyjdzie szydło z worka :/t_scarf pisze:Nie, objawy raczej innepasek już trochę popiskiwał, więc lepiej było wymienić.
Witam Wszystkich Serdeczenie!! To moj pierwszy post, Miniaka posiadam od 3 tyg i niestety mam podobne objawy jak Katharina71, halas na 2 i 3 biegu wydaje sie powiekszac.....
Pytanie do Ciebie, czy masz juz diagnoze mechanika? Jak sprawa sie zakonczyla?
Z gory dzieki za info i Oczywiscie Pozdrawiam!
Niestety u mnie będzie zmiana skrzyni biegów, ale na poczatek proponuje spuścić troche oleju ze skrzyni, sprawdzić jego kolor i jeśli ma metaliczną barwe i są w nim opiłki, to sprawa jest jasna - skrzynia się kończy.sebaah pisze:Witam Wszystkich Serdeczenie!! To moj pierwszy post, Miniaka posiadam od 3 tyg i niestety mam podobne objawy jak Katharina71, halas na 2 i 3 biegu wydaje sie powiekszac.....
Katharina71 Dziekuję Bardzo za odpowiedz, współczuje że czeka Cię wymiana, na pewno zastosuje się do rady. Pozdrawiam i Powodzenia!