Przestroga

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

kwinto80

Przestroga

Post autor: kwinto80 »

Przydał by się na forum dzial PRZESTROGA chyba ze już taki istnieje to przepraszam nie znalazłem . Wlasnie wrocilem z 600km przejażdżki bardzo a to bardzo zly czas i pieniądze w bloto . Pojechałem oglądnąć tego Mini

http://otomoto.pl/mini-one-107tys-panor ... 29286.html

Mini ONE 107tys!!!! panoramdach miejscowość BORZECHOWO

Czlowiek zapewnial mnie ze samochod jest super stan a tam na mierniku zabrakło skali
Pytalm człowieka czy by gdzies uszkodzony zapewniał mnie ze nie informowałem ze ma dluga droge a on mi odpowiadal ze jak przyjadę to na pewno kupie bo stan jest super grrrrr

Samochod w 2 odcieniach na uszczelkach resztki farby tylni zderzak i klapa przesunięte dwie inne lampy . Auto po naprawdę dużych naprawach .

Pewnie post zostanie z jakiegoś tam powodu usunięty ale może chociaż jedna osoba ja przeczyta
Lewy
Nowy
Nowy
Posiadane auto: MINI ONE R50 2004

Re: Przestroga

Post autor: Lewy »

Krzywo wyklejony napis "ONE" od razu zniechęcił by mnie to jazdy i zapewnienia o bezkolizyjności wsadziłbym między bajki...
oklaski
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: oklaski »

Tak samo jak ja ze 3 mies temu z Warszawy do Rybnika jechalem po to zeby mi sprzedawca zakomunikował 30km przed celem, ze ma kupców i że sprzedaje auto bo nalegają. Ludzie są niepoważni czasami.
Awatar użytkownika
Gutowski
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: r50

Post autor: Gutowski »

dlatego nie pojade po samochod dalej niż 150km
Awatar użytkownika
dawid
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: dawid »

Ale też nie ma co oczekiwać cudów od importowanego, TRZYNASTOLETNIEGO auta
R60 | since 2006.
Ajo_00
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: Ajo_00 »

dawid pisze:Ale też nie ma co oczekiwać cudów od importowanego, TRZYNASTOLETNIEGO auta
Od auta tak, ale od sprzedającego chciałbyś usłyszeć choć grosz uczciwości :evil:
Rozumiem czegoś nie wiedzieć, ale ukrywać poważne naprawy, na to są chyba jakieś paragrafy w kodeksie karnym...
kwinto80

Post autor: kwinto80 »

Pewnie ze nie ma ale jeżeli pytasz czy był bity malowany czy ma jakies odpryski jak stan techniczny to oczekujesz normalnej odpowiedzi , jeżeli koles słyszy ze jade do niego z miernikiem lakieru a już w garażu mam Fiata 500 Fiata 600D z 67 roku i znam się na samochodach to ryzykujesz ............... Koles mi odpowiada jeden właściciel w NRD osobiście go sciagal nic nie malowal K............. to ja się pytam po co klamac , Odpowiadasz ze dzisiaj jutro nie masz czasu się spotkać i może poszukasz gdzie indziej
Awatar użytkownika
Gutowski
Swój Człowiek
Swój Człowiek

co do samochodu

107 tys przebiegu a pedał hamuca wytarty z farby i kierowncia aż lśni tak wytarta
oklaski
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: oklaski »

dawid pisze:Ale też nie ma co oczekiwać cudów od importowanego, TRZYNASTOLETNIEGO auta
Mój R50 to rok 2001 sprowadzony ze Szwajcarii, kupiłem go jeszcze na tamtejszej rejestracji od handlarza. Poprosilem przed kupnem żeby mi podał odczyty pomiaru lakieru i wszystko się zgadzało. Z tego co słyszę to miałem szczęście.
Awatar użytkownika
dawid
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:

Post autor: dawid »

Ok, zależy od sprzedawcy.

Sam sprzedawałem niedawno 2003 COOPER S i kurde, przez telefon gościa czarowałem że super, a na żywo, jak pojechaliśmy na serwis to wyszukali parę rzeczy, których sam nie byłem nigdy świadomy. Więc też nie można wpychać wszystkich do jednego WORK(s)A ;)
R60 | since 2006.
Awatar użytkownika
t_scarf
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Post autor: t_scarf »

A ja na upartego proponuję z góry odrzucać auta sprowadzane - z góry zaoszczędzimy trochę pieniędzy i z pewnością kupę nerwów (choć oczywiście są wyjątki od tej reguły) :mrgreen:
Handlarzom mówię NIE - 9/10 zarabia oszukując kupujących i nikt mi nie wmówi, że jest inaczej.
TCE

Post autor: TCE »

Nie ma o czym mówić...
Czego się spodziewać jak się na allegro ustawia "cena: od najniższej" i ogląda samochody z początku pierwszej strony.
Ja poszukiwania zaczynałem od przedliftowych Mini za 22-23 tysiące i miałem już wątpliwości.
Uważam, że jak sie ma na Mini 15 tysięcy to trzeba iść na kompromisy jeśli chodzi o stan, poza tym czego się można spodziewać po handlarzach...
Awatar użytkownika
Gutowski
Swój Człowiek
Swój Człowiek

tce dobrze mówi.
ODPOWIEDZ