Knał dolotowy kompresora- pytanie/pomoc - R53 2003r

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

B!G LAM3
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Knał dolotowy kompresora- pytanie/pomoc - R53 2003r

Post autor: B!G LAM3 »

Witam was. Dosyć istotne dla mnie pytanie,
Mam rozebrany samochód by dostać się do kanału dolotowego kompresora Są przy tym cholerstwie dwa przewody podciśnieniowe(chyba od serwa i czegoś tam jeszcze). Mam problem z ich wypięciem. Ktoś wie jak je bezpiecznie odłączyć?

Drugie pytanie, dotyczy ceny tego elementu (gdzieś widziałem poza bramami naszego krajuraju ok. 400zł. - u nas najpewniej tylko ASO pozostaje- o ile cena podobna to jeszcze jest do przełknięcia)

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Nawiasem mówiac, żeby pół przodu trzeba było rozebrać, by dostać się do jednej, małej pierdoły przez którą auto łapie lewe powietrze, to jest wręcz śmieszne facepalm . Już wiem czemu miniaki są zmorą mechaników :wink:
137jastr
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: MCS R56

Re: Knał dolotowy kompresora- pytanie/pomoc - R53 2003r

Post autor: 137jastr »

Nawiasem mówiac, żeby pół przodu trzeba było rozebrać, by dostać się do jednej, małej pierdoły przez którą auto łapie lewe powietrze, to jest wręcz śmieszne facepalm . Już wiem czemu miniaki są zmorą mechaników :wink:[/quote]

DOBRY ŻART - TYMFA WART__/\/\__
BORLA Stainless Steel Cat-Back™System,M7 direct Flow Intercooler (DFIC2),M7 DFIC exit Scoop,M7 15% supercharger Pulley,ALTA intake System Cold Air,JCW front Strut brace,CUSCO rear Strut brace,EBC Brakes,ORCIARI bonnet vents scoops.
______
Saluti
B!G LAM3
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto:

Re: Knał dolotowy kompresora- pytanie/pomoc - R53 2003r

Post autor: B!G LAM3 »

137jastr pisze: DOBRY ŻART - TYMFA WART__/\/\__
W każdym razie udało się, rozebrany. Plastik pęknięty, uszczelka również do niczego.
Zostaje zamówić, założyć i po sprawie.

Temat w zasadzie do zamknięcia.
ODPOWIEDZ