Problem z szybami w drzwiach - nie domykaja sie
Problem z szybami w drzwiach - nie domykaja sie
Witam, mam problem z obiema szybami w drzwiach, po nacisnieciu zamykania szyb, szyba dojedzie do gory i odrazu automatycznie opuszcza sie jakies 5cm w dol. Dopiero podnoszac ja do gory i przerywajac podnoszenie szyby na okolo 1cm przed zamknieciem a nastepnie przytrzymujac przelacznik szyba dojedzie do samej gory lecz nie domknie sie z przesunieciem do tylu tak jak powinno to miec miejsce. Od pasazera i kierowcy strony jest ten sam problem. Probowalem juz odpiac akumulator ale nic nie pomoglo.
Moze ktos z Was mial podobny przypadek i wie jak to naprawic?
Z gory dziekuje za pomic i odpowiedzi.
Moze ktos z Was mial podobny przypadek i wie jak to naprawic?
Z gory dziekuje za pomic i odpowiedzi.
-
- Wiarus
- Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
- Kontakt:
Re: Problem z szybami w drzwiach - nie domykaja sie
użyj szukajki, było wiele razy opisywane.
czesc i takich odpowiedzi prosze sobie darowac, gdyby cos bylo o tym napisane to nie zamieszczalbym tego postu, jak wiesz jak to zrobic to napisz a nie tracisz swoj cenny czasmaniujr pisze:użyj szukajki, było wiele razy opisywane.
jesli chodzilo Ci o ten patent to u mnie to nie zadzialalo.maniujr pisze:użyj szukajki, było wiele razy opisywane.
"czasami da sie "zresetowac" ustawienia domykania szyb w niektorych autach.
Znalazlem na jakims angielskim forum, ze dla mini procedura jest taka:
* wsiadz do auta
* zamknij drzwi
* odpal silnik
* otworz kazde okno do konca (przytrzymaj przycisk jeszcze przez 3-5 sekund jak szyba opuscila sie do samego konca
* zamknij okna do konca (czytam tez, ze warto przytrzymac przycisk jak szyba doszla do konca przez ok. 3-5 sekund)"
Dodam jeszcze ze gdy otworze drzwi opuszcze szybe w dol a nastepnie podniose ja do gory to szyba dojedzie do samej gory i automatycznie obnizy sie o 5-7 cm w dol. Nie moge jej podniesc malymi przerywanymi posunieciami do samej gory bo automatycznie opada a a zamknietych drzwiach moge ja takimi ktorymi podniszeniami dosunac do konca tylko ze po zamknieciu auta dalej nie domyka tak jak powinno
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
było, chcesz się zalozyc?simix pisze:czesc i takich odpowiedzi prosze sobie darowac, gdyby cos bylo o tym napisane to nie zamieszczalbym tego postu, jak wiesz jak to zrobic to napisz a nie tracisz swoj cenny czasmaniujr pisze:użyj szukajki, było wiele razy opisywane.
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
było, chcesz się zalozyc?flapjck1 pisze:simix pisze:czesc i takich odpowiedzi prosze sobie darowac, gdyby cos bylo o tym napisane to nie zamieszczalbym tego postu, jak wiesz jak to zrobic to napisz a nie tracisz swoj cenny czasmaniujr pisze:użyj szukajki, było wiele razy opisywane.
Nie napisalem tego postu zeby sie zakladac ani dyskutowac czy bylo czy nie bylo...mam problem z szybami i szukam rozwiazania teg problemu i naprawde szkoda Twojego i mojego czasu na takie teksty "bylo, chcesz sie zalozyc?" Jesli wiesz jak to naprawic to prosze o konkrety. Dziekuje
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
a mi nie szkoda, ogarniam tu na bierzaco burdel jaki tobie podobni tu produkują bo im się nie chce przejrzeć starych watkow
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
- Arti
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Rover Mini Balmoral edition
- Kontakt:
Kulturalną formą jest również podczepienie się pod podobny problem, który może nie do końca dotyczy Twojej sprawy ale generalnie chodzi w nim o coś bardzo zbliżonego.
Wówczas dla potomnych zostaje jeden wątek, który może w całości wyczerpać temat a nie milion innych, które w zasadzie mówią o tym samym...
Wówczas dla potomnych zostaje jeden wątek, który może w całości wyczerpać temat a nie milion innych, które w zasadzie mówią o tym samym...
Pozdrawiam,
Arti
Arti
Tego mozna bylo sie spodziewac, wszechwiedzace madre glowy tylko nic na temat
- Twister
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper 1.0 (taki śmieszek!) 91' HIF44
Skończ marudzić. Masz tutaj dwa tematy z identycznym problemem. Jak nic nie pomoże, to zapytaj tam i nie rób więcej syfu.
http://forum.mini.org.pl/viewtopic.php?t=11018
http://forum.mini.org.pl/viewtopic.php?t=12084
Peace!
http://forum.mini.org.pl/viewtopic.php?t=11018
http://forum.mini.org.pl/viewtopic.php?t=12084
Peace!