halas przy skrecie kierownicy - rozwiazanie
-
- Nowy
- Posiadane auto:
halas przy skrecie kierownicy - rozwiazanie
http://www.youtube.com/watch?v=FVIA6vzCBgI
..halas byl dokladnie taki sam jak na filmiku powyzej
W moim mini nalezalo wymienic lozyska amortyzatorow
..i po problemie
..halas byl dokladnie taki sam jak na filmiku powyzej
W moim mini nalezalo wymienic lozyska amortyzatorow
..i po problemie
pozdrav
- satyr88
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MCS R53
- Kontakt:
Re: halas przy skrecie kierownicy - rozwiazanie
Mam to samo przy skręcaniu w prawo, ale o wiele ciszej i tylko przy skręcie do oporu. Mechanik też mi mówił, że to łożysko, ale żeby je wymienić musiał by zdemontować całą kolumnę więc to olałem
Mam pocieszającą infomacje, u mnie było tak samo, od czasu do czasu strzelało. Efekt? Mocowania w kilku częściach bez kulek w łożysku.
Problem jest jeden... do 2002 roku mocowania są inne, nie dostępne w zamienniku Oryginał w ASO 382zł sztuka, na sklepie online BMW 240 zł
Pocieszająca jest informacja, że mocowania po 2002 roku pasują do modelu 2001 z tym, że w zasadzie trzeba zmienić wszystko oprócz sprężyny... Ja za same mocowania górne Lemfordera płaciłem 181zł (oryginał BMW) i od razu inaczej kręci się kierownicą i nie strzela.
Problem jest jeden... do 2002 roku mocowania są inne, nie dostępne w zamienniku Oryginał w ASO 382zł sztuka, na sklepie online BMW 240 zł
Pocieszająca jest informacja, że mocowania po 2002 roku pasują do modelu 2001 z tym, że w zasadzie trzeba zmienić wszystko oprócz sprężyny... Ja za same mocowania górne Lemfordera płaciłem 181zł (oryginał BMW) i od razu inaczej kręci się kierownicą i nie strzela.
-
- Nowy
- Posiadane auto: R56 JCW /F56 Cooper D
Mam podobny problem, ale u mnie trochę inny odgłos wychodzi. Myślicie, że to też łożyska amortyzatora? Oto link do mojego nagrania http://youtu.be/YhMdBCNLnwA
- satyr88
- Swój Człowiek
- Kontakt:
Mi to brzmi na zepsutą pompę wspomagania, ale ekspertem nie jestem. Udaj się czym prędzej do mechanika i się dowiemy- jeśli to pompa to czeka Cię spory wydatek - regenerowane ok 1000zł a nowe 2razy tyletumich pisze:Mam podobny problem, ale u mnie trochę inny odgłos wychodzi. Myślicie, że to też łożyska amortyzatora? Oto link do mojego nagrania http://youtu.be/YhMdBCNLnwA
- satyr88
- Swój Człowiek
- Kontakt:
Sprawdź poziom płynu w zbiorniczku od pompy wspomagania i sprawdź jego kolor
-
- Nowy
Płyn jest koloru herbacianego.
- Julx
- Nowy
- Posiadane auto: MINI Cooper 2005r
Raczej to nie powinna być pompa, w 2005 roku nie montowano już hydraulicznych pomp wspomagania
Radzę udać się do jakiegoś kumatego mechanika
Radzę udać się do jakiegoś kumatego mechanika
Mam takie coś przy sk®ecie w lewo, z tym ze raz na 5-10 skrętów. Jak byłem w BMW Wlazło to np. jeździliśmy i cholerstwo nie hałasowało, natomiast następnego dnia już kilka razy pod rząd… :\
-
- Nowy
Właśnie dzisiaj zawiozlem go do mechanika. Powiedział, że to pewnie pasek od wspomagania. Koszt wymiany z robocizna 90zl. Zobaczymy jak bedzie.
-
- Nowy
Tak jak mechanik sugerował. Winowajcą okazał się pasek. 80zł z robocizną i po sprawie ^^