Witam mam mały problem, od pewnego czasu na kierownicy odczuwam wibracje podczas jazdy, niezależnie od biegu i prędkości, w zakresie 1-1,6 tyś obr powyżej znikają a gdy auto osiągnie optymalną temperaturę, drgania znikają nawet w tym przedziale 1-1.6 tyś obr.
Mini cooper D 1.6 2008r wszystko ok( zero błędów, zawieszenie ok, wyważone opony)
Pozdrawiam
drgania na kierownicy
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Clubman
Re: drgania na kierownicy
Obroty, obrotami
Czasami jest tak ze bicie czy cos podobnego na kierownicy jest przy predkosci powiedzmy 100-110 km/h, a kola sa dobrze wywazone wtedy warto pokombinowac z ulozeniem opony na feldze, a ja kiedys przy podobnym problemie wywazalem kola na samochodzie.
Czasami jest tak ze bicie czy cos podobnego na kierownicy jest przy predkosci powiedzmy 100-110 km/h, a kola sa dobrze wywazone wtedy warto pokombinowac z ulozeniem opony na feldze, a ja kiedys przy podobnym problemie wywazalem kola na samochodzie.
Japan Motors Bielsko - Biała [Mitsubishi, Suzuki, Nissan] - 667 071 387
opony oponami ale dziwne jest to ze zaraz po dogrzaniu się silnika wszelkie drgania znikają.
sprawdziłem, na postoju jest to samo czyli wina napędu odpada raczej silnik tyle ze działa idealnie