Podłączenie iPod/iPhone do R56
Podłączenie iPod/iPhone do R56
Witam. Za kilka dni będę posiadaczem pięknego Mini który wyposażony jest w fabryczne wejście aux. Kombinuje na lewo i prawo z zamontowaniem do niego portu USB, dzięki któremu urządzenie bedzie przy okazji ładowane. Chciałbym to też zamontować żeby nie robić kablowego burdelu w aucie.
Napisałem maile z zapytaniem do miejscowych dealerów i od jednego otrzymałem info że nie jest to możliwe w tym roczniku, a od drugiego że koszt wynosi 4200 brutto.
W związku z tym mam pytanie do was, czy wy macie podobny problem? Czy polecicie rozwiązanie które pozwoli podłączyć odtwarzacz do portu USB? Na rynku jest sporo car kitów ale ceny zabijają.
Napisałem maile z zapytaniem do miejscowych dealerów i od jednego otrzymałem info że nie jest to możliwe w tym roczniku, a od drugiego że koszt wynosi 4200 brutto.
W związku z tym mam pytanie do was, czy wy macie podobny problem? Czy polecicie rozwiązanie które pozwoli podłączyć odtwarzacz do portu USB? Na rynku jest sporo car kitów ale ceny zabijają.
-
- Wiarus
- Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
- Kontakt:
Re: Podłączenie iPod/iPhone do R56
Cześć. Użyj szukajki (np. po "aux"). Wiele razy przerabiane.
Używałem. Tematy z 2010 roku i nie odświeżane. Chciałem to rozwiązać najlepiej jak można i dlatego założyłem nowy temat.
- Psztymucel
- Wiarus
- Posiadane auto: IMA, Fulvia, 900, Ypsilon
- Kontakt:
Mi 3 serwisy powiedziały, że nie ma możliwości doposażenia... Niestety nie drążyłem tematu dalej i odpuściłem sobie to.
One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Podzwoniłem do firm Car Audio w Poznaniu i opisałem im całą sytuację. Napisałem też maila do car-tronic i odpowiedzieli mi że do R56 powinienem kupić Dension Gateway 500, skontaktować się z ich partnerem w Poznaniu w celu montażu i kodowania do iPoda.
Sytuacja jet o tyle ciekawa że zrobią mi to za max 2000 zł brutto co w porównaniu do ceny BMW jest o 60% taniej.
Czekam na kontakt od partnera, jak bede coś wiedział to dam znać. Chciałbym także cały proces montażu sfotografować i wrzucić na forum.
Sytuacja jet o tyle ciekawa że zrobią mi to za max 2000 zł brutto co w porównaniu do ceny BMW jest o 60% taniej.
Czekam na kontakt od partnera, jak bede coś wiedział to dam znać. Chciałbym także cały proces montażu sfotografować i wrzucić na forum.
- satyr88
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MCS R53
- Kontakt:
A nie lepiej za te 2000zł kupić inne radio, które będzie współpracować z ipodem? Ja za nieco ponad 1000zł zmieniłem radio na pioneera + 2 woofery gms na przód + 2 głośniki hertz 3 drożne na tył, w cenie koszta kabli zwrotnic i montażu przez profesjonalistów. Jakość dźwięku w porównaniu do fabrycznego harman/kardon jest o niebo lepsza. Mam aux, usb,mp3, głośniki o czystym dźwięku, wyraźnych wysokich tonach i bardzo mocnym i głębokim basie a ich moc jest naprawdę ogromna bez wzmacniacza.
- satyr88
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MCS R53
- Kontakt:
ahh sory dopiero teraz doczytałem, że masz r56 tutaj to już nie takie łatwe..
Nie chcę aż tak mocno ingerować w auto w sensie wyglądu. Wystarczy ze kabel bedzie delikatnie widać to już mnie bedzie wkurzać
Ipod
Cześć,
Ja sprawę rozwiązałem inaczej... odpuściłem przeróbki radia i zainwestowałem w prosty uchwyt z pilotem na kierownicę. Podłączenie kabelkiem którego prawie nie widać do aux, zasilanie Ipoda z gniazda zapalniczki. Poniżej wrzucam kilka fotek. Jakość dzwięku jest w porządku, a całość kosztowała mnie niecałe 50 dyszek z przesyłką. Może to nie jest eleganckie rozwiązanie, ale na tą chwilę spisuje się bardzo dobrze. Jest też wersja z kabelkiem zamiast uchwytu można grajka schować do schowka. Minusem tej wersji jest brak pilota, który jednak daje możliwość wygodnego przeskakiwania po piosenkach kciukiem. Po wyłączeniu zapłonu Ipod pauzuje i wygasza się samoczynnie. Pozdrawiam!
http://allegro.pl/uchwyt-ladowarka-pilot-zestaw-pod-ipod-i-iphone-i4189869604.html
Ja sprawę rozwiązałem inaczej... odpuściłem przeróbki radia i zainwestowałem w prosty uchwyt z pilotem na kierownicę. Podłączenie kabelkiem którego prawie nie widać do aux, zasilanie Ipoda z gniazda zapalniczki. Poniżej wrzucam kilka fotek. Jakość dzwięku jest w porządku, a całość kosztowała mnie niecałe 50 dyszek z przesyłką. Może to nie jest eleganckie rozwiązanie, ale na tą chwilę spisuje się bardzo dobrze. Jest też wersja z kabelkiem zamiast uchwytu można grajka schować do schowka. Minusem tej wersji jest brak pilota, który jednak daje możliwość wygodnego przeskakiwania po piosenkach kciukiem. Po wyłączeniu zapłonu Ipod pauzuje i wygasza się samoczynnie. Pozdrawiam!
http://allegro.pl/uchwyt-ladowarka-pilot-zestaw-pod-ipod-i-iphone-i4189869604.html
- Załączniki
-
- WP_20140703_006.jpg
- (93.81 KiB) Pobrany 825 razy
-
- WP_20140703_014.jpg
- (167.93 KiB) Pobrany 824 razy
-
- WP_20140703_015.jpg
- (145.97 KiB) Pobrany 824 razy
Bardzo fajne rozwiązanie!
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Cooper R56
- Kontakt:
A jest takie samo rozwiazanie z ladowarka do iphone5?
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Cooper Clubman
ja u siebie zamontowałam parrota. mam podłączenie do iphone ipod i usb. całość z montażem wyszła mnie 500zł
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Cooper R56
- Kontakt:
A co powiecie o zestawach BURY podobno sa o niebo lepsze od Parrota. Mam Parotta w Audi i musze go reklamowac bo przestal sie automatycznie laczyc z Iphonem.
- treash
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper S 2.0 192km (na razie:)
Dźwięk po aux-ie z iPhona czy iPoda to porażka, aż uszy więdną..
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Cooper Clubman R55
1.6 D 112HP - Lokalizacja: Londyn
Hej
Duzo bylo o tym pisane.
Probowales Y-cable?
Duzo bylo o tym pisane.
Probowales Y-cable?