Zmieniarka

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Awatar użytkownika
zbijar
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Zmieniarka

Post autor: zbijar »

Witam,
mam nowy broblem. Jak otwiera się klapkę od zmieniarki ?
Jak kupiłem auto, to sprzedający powiedział, że podważał śrubokrętem żeby otworzyć klapkę. Klapke otworzyłem manualnie i chciałem włożyc płytę, ale nie chciała wciągać płyty, co moze być zepsute, albo co źle robię ?
Pozdrawiam
wezyr
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Re: Zmieniarka

Post autor: wezyr »

zbijar pisze:Witam,
mam nowy broblem. Jak otwiera się klapkę od zmieniarki ?
Jak kupiłem auto, to sprzedający powiedział, że podważał śrubokrętem żeby otworzyć klapkę. Klapke otworzyłem manualnie i chciałem włożyc płytę, ale nie chciała wciągać płyty, co moze być zepsute, albo co źle robię ?
Pozdrawiam

U mnie było podobnie.....trzeba było silniej wcisnąć płytę i ją wtedy połykał, później naciskasz kolejna płytkę i znowu mocno ją wpychasz... nie wiem jak jest u ciebie ale u mnie klapkę od zmieniarki mocniej naciskasz w lewym dolnym rogu i sama odskakuje.
Awatar użytkownika
zbijar
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Dziękuję Wezyr za podpowiedź. Mam jeszcze jedno pytanie czy jak kupię cały schowek z mechanizmem, to zamiast schowka będę mógł tam przełożyć zmieniarkę ?
wezyr
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

Post autor: wezyr »

nie rozumiem pytania?! po co Ci schowek skoro masz zmieniarkę i do tego schowka chcesz włożyć zmieniarkę?! .......nie niestety nie wiem czy tak można zrobić.
Awatar użytkownika
zbijar
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

U mnie zamiast schowka jest zmieniarka oryginalnie zamontowana i chodzi mi o to czy jak kupię cały schowek wraz z mechanizmem, to czy zamiast schowka można włożyć zmieniarkę ?
Mam zepsuty mechanizm, po naciśnięciu nie otwiera się :-(
ODPOWIEDZ