Mini Cooper One

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

gips90
WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
Posiadane auto: zamierzam kupic

Mini Cooper One

Post autor: gips90 »

Witam, jestem tu nowy i zamierzam zakupić MINI COOPER ONE z silnikiem 1.6 90km wers. I. Moglibyście się wypowiedzieć na temat tego autka i silnika na jakie rzeczy zwracać uwagę podczas zakupu.
Z góry dziękuje i pozdrawiam
Patch
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Mini r50

Re: Mini Cooper One

Post autor: Patch »

Witaj.
Posiadam ten sprytny figlarny samochodzik, dokładniej rzecz biorąc 2002 r z tym oto własnie silnikiem obecnie mam już przejechane trochę km.
Na razie odpukać tak naprawdę nic się nie dzieje olej jak i również wszystkie płyny wymieniam regularnie pilnuję tego. I nie miałem większych awarii oczywiście rzeczy eksploatacyjne wymieniam. Na co zwrócić uwagę podczas zakupu na pewno na układ wspomagania kierownicy, zobacz czy silnik nie cieknie, posłuchaj czy nie słychać już łańcucha rozrządu, przejedz się zobacz zawieszenie czy nie stuka nie puka nic i życzę ci aby twoje mini uszczęśliwiło cię równie mocno jak mnie:)

Pozdrawiam
Maciej
Awatar użytkownika
Gutowski
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: r50

Re: Mini Cooper One

Post autor: Gutowski »

w wersjach przedlifotwych zwróć uwagę czy nie słychać juz skrzyni biegów. Zimą jest też problem z otwieraniem drzwi w niektórych egzemplarzach, są też problemy jak pisał kolega wyżej z przekładniami kierowniczymi
ODPOWIEDZ