Ślizganie sprzęgła a trakcja

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

laloom
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: R56

Ślizganie sprzęgła a trakcja

Post autor: laloom »

Proste pytanie, czy przy ślizganiu się sprzęgła będzie mrugać DTC?

Wydaje Mi się, że ślizga się sprzęgło na wysokich obrotach, mrugaprzy tym trakcja, po paru mrugnięciach ciągnie dalej...
Awatar użytkownika
STi77
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: R56

Re: Ślizganie sprzęgła a trakcja

Post autor: STi77 »

DTC mruga przy uślizgu kół podczas przyspieszania. Moim zdaniem sprzęgło nie ma z tym kompletnie nic wspólnego. Może to kwestia czujników w kołach, jakieś zakłócenia w układzie ABS. Podpiąć pod kompa i może coś pokaże.
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

sprzeglo nie ma nic wspolnego z ESP/ABS

jesli chcesz je sprawdzic to: zatrzymaj sie, wrzuc 5tke, gazu i puszczaj pedal, jak nie zgasnie od razu tylko przeciagnie po tarczy to owszem - slizga sie :D
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Pawci_o
WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
Posiadane auto:

Post autor: Pawci_o »

flapjck1 pisze:sprzeglo nie ma nic wspolnego z ESP/ABS

jesli chcesz je sprawdzic to: zatrzymaj sie, wrzuc 5tke, gazu i puszczaj pedal, jak nie zgasnie od razu tylko przeciagnie po tarczy to owszem - slizga sie :D
kolega ma 100% rację.
w mini mojej żony objaw był taki że podczas przyspieszania obroty rosły a prędkość po chwili nieznacznie się zwiększała- żadne kontrolki nie migały ponieważ tutaj ślizgało się sprzęgło a nie boksowały koła.
u mnie skończyło się na tym że na wolnych obrotach wrzucałem 1 bieg puszczałem po woli sprzęgło i mogłem wysiąść z samochodu a on nawet nie drgnął - przy zaciągniętym ręcznym.
po wymianie sprzęgło bierze od samego dołu- teraz czuć te 100 KM :D
ODPOWIEDZ