Witajcie, nie udało mi się zalogować na poprzednie konto, stąd nowe.
Mam do Was pytanie. Miesiąc temu ułamał mi się prawy zawias tylnej klapy w Mini Cooperze, zamówiłem nowy w ASO, odebrałem i oddałem samochód do warsztatu pod Poznaniem, specjalizują się w BMW, Mini. Naprawa została wykonana, kosztowała ok. 350zł (robocizna).
Wczoraj zamykając bagażnik dosłownie wyskoczył cały zawias (wraz z mocowaniem, śrubą), klapa opadła, wyłamując drugi zawias i teleskopy. Ogólnie sporo wgnieceń, odrapany lakier. Dzwoniłem do mechanika, przesłałem zdjęcia, nie poczuwa się do odpowiedzialności. Tłumaczy słabą blachę.
Dodaję zdjęcia, zerknijcie. Jak widać nie ma nakładki przy śrubie, choć mechanik twierdzi, że to właśnie nakrętka poprzez nacisk wyłamał tak równo blachę. Po drugiej stronie otwór jest identyczny, tylko przy zawiasie była prawidłowa nakładka.
Co o tym sądzicie? Będę wdzięczny za Wasze zdanie.
Weryfikacja naprawy - odpadła tylna klapa
-
- Wiarus
- Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
- Kontakt:
Re: Weryfikacja naprawy - odpadła tylna klapa
imho brakuje dużej podkładki i stąd problem... śruba wypadła otworem. 350pln za to odchylenie podsufitki i dokręcenie śruby + przykręcenie do klapy ? w sumie 3 śruby ?
gdzie ten warsztat ?
gdzie ten warsztat ?
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: Mini Cooper
Każdy, kto do tej pory to widział ma identyczną opinię.
Tu widać różnicę między prawym (nowym zamontowanym przez mechanika miesiąc temu), a lewym zawiasem.
Tu widać różnicę między prawym (nowym zamontowanym przez mechanika miesiąc temu), a lewym zawiasem.
- Kuner
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R56, R50, BMW Rally, Chrysler
- Kontakt:
Prawda jest taka że te zawiasy się zacierają, przez co blacha zaczyna pracować i znacznie się osłabia i takie sa skutki. Pomijam brak podkładki, ale powinno sie tam wspawać blachę wzmacniającą.
http://www.swiatMINI.pl
Niezależny serwis samochodów MINI
Serwis, modyfikacje, części do Twojego MINI.
tel. 665 885 775; 690 094 000
Niezależny serwis samochodów MINI
Serwis, modyfikacje, części do Twojego MINI.
tel. 665 885 775; 690 094 000
no i jaki sprawy sie mają? jak postęp?