co moze byc przyczyna owych bledow?

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Limal
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Mini Cooper S

co moze byc przyczyna owych bledow?

Post autor: Limal »

Siema! Jakis czas temu pisalem o swoich problemach i nadal mnie one drecza. Bylem u mechaniora ale nie udalo sie ich usunac zeby nie wrocily po kilku (ok. 15) przejechanych km. Ostatnio znowu zgasly kontrolki zeby sie zapalic po jakims czasie i teraz sie ciagle swieca;/ Co moze byc przyczyna owych beledow?
1.jpg
(541.46 KiB) Pobrany 829 razy
Mav
Nowy
Nowy
Posiadane auto: R50
Kontakt:

Re: co moze byc przyczyna owych bledow?

Post autor: Mav »

Musisz podjechać do warsztatu mającego odpowiedni program do połączenia się ze sterownikiem ABS/ESP i sczytania błędów lub logów.
Ja stawiam na problem z którymś z czujników ABS/ESP przy jednym z kół. Ale bez sczytania błędów możemy sobie gdybać...
Limal
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Mini Cooper S

Post autor: Limal »

Mav pisze:Musisz podjechać do warsztatu mającego odpowiedni program do połączenia się ze sterownikiem ABS/ESP i sczytania błędów lub logów.
Ja stawiam na problem z którymś z czujników ABS/ESP przy jednym z kół. Ale bez sczytania błędów możemy sobie gdybać...
Wlasnie problem w tym ze bylem u mechanika ktory naprawia tylko bmw i mini i jak podlaczyl go pod kompa to program sie plul o akumulator i alternator i ze czasami byly spadki napiec jakos tak mi to tlumaczyl mechanik. Akumulator mam teraz nowy, przypisany i alternator po regeneracji i po wykasowaniu bledow blad powraca i caly czas sie pluje o akum i alternator dlatego chcialbym teraz zasiegnac rady u jakiegos innego fachowca jesli jakiegos znasz albo jakis dobry warsztat to prosilbym o namiary. Najlepiej na slasku :)
Awatar użytkownika
flapjck1
Maniak
Maniak
Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
Kontakt:

Post autor: flapjck1 »

masy do sprawdzenia, zwlaszcza masa sterownika ABS
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Awatar użytkownika
Hubo84
Nowy
Nowy
Posiadane auto: R56

Post autor: Hubo84 »

Może czujnik ABS wypadł Ci z klocków hamulcowych- zdarza się przy ostrym hamowaniu ;)
ODPOWIEDZ