co moze byc przyczyna owych bledow?
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Cooper S
co moze byc przyczyna owych bledow?
Siema! Jakis czas temu pisalem o swoich problemach i nadal mnie one drecza. Bylem u mechaniora ale nie udalo sie ich usunac zeby nie wrocily po kilku (ok. 15) przejechanych km. Ostatnio znowu zgasly kontrolki zeby sie zapalic po jakims czasie i teraz sie ciagle swieca;/ Co moze byc przyczyna owych beledow?
Re: co moze byc przyczyna owych bledow?
Musisz podjechać do warsztatu mającego odpowiedni program do połączenia się ze sterownikiem ABS/ESP i sczytania błędów lub logów.
Ja stawiam na problem z którymś z czujników ABS/ESP przy jednym z kół. Ale bez sczytania błędów możemy sobie gdybać...
Ja stawiam na problem z którymś z czujników ABS/ESP przy jednym z kół. Ale bez sczytania błędów możemy sobie gdybać...
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Cooper S
Wlasnie problem w tym ze bylem u mechanika ktory naprawia tylko bmw i mini i jak podlaczyl go pod kompa to program sie plul o akumulator i alternator i ze czasami byly spadki napiec jakos tak mi to tlumaczyl mechanik. Akumulator mam teraz nowy, przypisany i alternator po regeneracji i po wykasowaniu bledow blad powraca i caly czas sie pluje o akum i alternator dlatego chcialbym teraz zasiegnac rady u jakiegos innego fachowca jesli jakiegos znasz albo jakis dobry warsztat to prosilbym o namiary. Najlepiej na slaskuMav pisze:Musisz podjechać do warsztatu mającego odpowiedni program do połączenia się ze sterownikiem ABS/ESP i sczytania błędów lub logów.
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
masy do sprawdzenia, zwlaszcza masa sterownika ABS
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Może czujnik ABS wypadł Ci z klocków hamulcowych- zdarza się przy ostrym hamowaniu