dojazdówka do Mini One 2005 "7" R50
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: MINI ONE
dojazdówka do Mini One 2005 "7" R50
Witam, mam Mini One z roku 2005 tzw "7" R50 i niekompletny zestaw naprawczy (bo bez kompresora - ktoś ...). Jego cena to około 120 zł.
Zastanawiam się czy w bagażniku zmieści się dojazdówka?
Jaki ewentualnie powinna mieć rozmiar? Widziałem też że można jakoś ja podwiesić od spodu. Ale chyba wolałbym ją mieć w bagażniku.
Jaki ewentualnie powinna mieć rozmiar? Widziałem też że można jakoś ja podwiesić od spodu. Ale chyba wolałbym ją mieć w bagażniku.
Re: dojazdówka do Mini One 2005 "7" R50
Zmieści się na stojąco ale niestety półka się nie domyka i kiepsko to wygląda. Nie polecam.
bez problemu można doposażyć w zestaw dojazdówki ,montowanej pod podłogą
To "bez problemu" kosztuje w BMW 270 złotych krążków plus koszt dojazdówki, powiedzmy, że 100-150 zł na A. Ja kupiłem "oponę w szpraju" za ~20 zł plus mam holowanie w cenie AC... chiński kompresor kupisz na około 20-30 złotych.grzegorz.naryby pisze:Witam, mam Mini One z roku 2005 tzw "7" R50 i niekompletny zestaw naprawczy (bo bez kompresora - ktoś ...). Jego cena to około 120 zł.
Mini Cooper 1.6 Pure Silver Metallic
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: MINI ONE
Nadal zastanawiam się nad dojazdówką w bagażniku.
koło 4x100xR15 OPONA 115/70/15
wcześniej ktoś pisał że koło się nie mieści na stojąco i półka się nie domyka.
Nie mam możliwości sprawdzenia czy się mieści i ile wystaje. czy ktoś może mi napisać czy u niego się też nie mieści i ile wystaje
wcześniej ktoś pisał że koło się nie mieści na stojąco i półka się nie domyka.
Nie mam możliwości sprawdzenia czy się mieści i ile wystaje. czy ktoś może mi napisać czy u niego się też nie mieści i ile wystaje
czemu nie zamontujesz dojazdówki pod podłogą ?
Opona o podanych wymiarach ma 542 mm średnicy. Wytnij sobie taką z tektury albo utnij patyka tej długości i przymierz.grzegorz.naryby pisze:
-
- Nowy
- Posiadane auto: Cooper S R53 2006
Czy ktoś ma taka dojazdówkę pod samochodem zamontowaną? Sprawdzałem ostatnio jak byłem na kanale i nie widzę tam żadnej możliwości montażu ? Też nie mam zestawu naprawczego i jak już to chyba dojazdówka jest lepszą inwestycją. R53 2006 po lifcie.
Lektura tego wątku powinna Ci wszystko wyjaśnić. Koło wisi w takim jakby "parasolu", którego uchwyt przechodzi przez dno bagażnika.
-
- Nowy
Dzięki za zdjęcie dużo wyjaśniło się. Czy prześwit pod samochodem jest przez to mniejszy?
Nie wydaje mi się, koło z tą "łyżką" wystają tyle samo co osłona z tworzywa montowana tam w konfigu bez dojazdówki.
Jak już pisałem wyżej też się zastanawiałem nad dojazdówką, ale uznałem że nie warto... dodatkowa masa plus wydatki około 500 zyla. Opona w sprayu załatwia sprawę.
Jak już pisałem wyżej też się zastanawiałem nad dojazdówką, ale uznałem że nie warto... dodatkowa masa plus wydatki około 500 zyla. Opona w sprayu załatwia sprawę.
-
- Nowy
Tak czy tak nie mam wybory, eska ma podwójny wydech i rura zasłania miejsce na dojazdowe, po prostu się nie da. Takze kupie zestaw naprawczy, bo tylko śrubokręt mam z niego...
Widziałem na olx jakieś takie:
http://olx.pl/oferta/komplet-zestaw-nap ... 9532508f47
Z drugiej strony kupowanie takiego używanego to wspieranie ludzi którzy właśnie najczęściej wyjmują takie zestawy ze sprzedawanego samochodu ;(
Widziałem na olx jakieś takie:
http://olx.pl/oferta/komplet-zestaw-nap ... 9532508f47
Z drugiej strony kupowanie takiego używanego to wspieranie ludzi którzy właśnie najczęściej wyjmują takie zestawy ze sprzedawanego samochodu ;(
Tak naprawdę, to z tego zestawu potrzebujesz jedynie zaczepu do holowania, który kupisz za 10-30 złotych. Kompresora i specyfiku niewiadomego pochodzenia i jakości nie ma moim zdaniem sensu kupować, opona w sprayu kosztuje 20-30.
- Bzyq
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MC R50
Odświeżam temat.
Chce zakupić dojazdówke, najlepiej oryginał ale trudno znaleźć no i tu pytanie czy można założyć 15" mając 17"?
Czy może lepiej szukać dojazdówki 16"?
Druga sprawa to jakie ET ma oryginalna dojazdówka?
Może ktoś ma na sprzedaż?
Chce zakupić dojazdówke, najlepiej oryginał ale trudno znaleźć no i tu pytanie czy można założyć 15" mając 17"?
Czy może lepiej szukać dojazdówki 16"?
Druga sprawa to jakie ET ma oryginalna dojazdówka?
Może ktoś ma na sprzedaż?
Bzyku