Witam wszystkich
Tydzień temu stałem się posiadaczem Mini Coopera z 2004 roku. Parę godzin po zakupie na autostradzie okazało się ze nie mam przeniesienia nepedu . Biegi wchodziły bez problemu, okazało się ze lewa półoś się wysuneła, olej ze skrzyni zlecial a wieloklin na polosi przestal istnieć. Kupilem nową półoś po sprawdzeniu numeru katalogowego w serwisie BMW. Niestety okazalo sie ze jest za krótka.... jako ze potrzebowalem auta kupilem to co bylo czyli chinczyka za 250 zł. Mechanik stwierdzil ze jest troche luzna ale wypuscil auto z serwisu, na kolejna awarie czekalem niecala godzine. Macie jakis pomysl co to moze byc?
Wylatująca lewa półoś w Mini Cooper
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: Wylatująca lewa półoś w Mini Cooper
Zalozone zapiecie na polosi ? Taki pierscien z drutu sprezystego...
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini cooper s
witam mam podobny problem półosie maja w sklepie i wg katalogów maja 616 mm max 620 i sa za krótkie do mojego auta potrzebna mi półoś ok 40 mil dłuższa
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: Mini Cooper
Mechanik twierdzi ze tak ale ja juz zglupialem sam, teraz auto jest trzecim serwisie i zobacze co powiedzaflapjck1 pisze:Zalozone zapiecie na polosi ? Taki pierscien z drutu sprezystego...
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Cooper 2003r
Ciekawe rzeczy z tymi półosiami,to już kolejny temat w którym okazuje się że nowa półos jest za krótka. Napisz jak się sprawa wyjaśni.
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: Mini Cooper
Serwis stwierdził że skrzynia była reperowana nieprofesjonalnie i że jest "składana na sztukę". Czekam na nową skrzynię więc dam znać jak temat się skończy. Mam nadzieje ze nie będę żałował zakupu