Problem z elektronika i wspomaganiem pomocy
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: Mini cooper
Problem z elektronika i wspomaganiem pomocy
Witam mam taki problem z mini 2001 zaczelo sie od brakow wspomagania raz bylo raz nie wkoncu padlo calkiem zregenerowalem pod bydgoszcza wrocilo zadzialalo po zamontowaniu i znowu niema zmienilem aku na nowy i to samo raz zadzialalo i koniec w teakcie zaczely wariowac swiatla zewnetrzne przez co znalazlem wode pod nogami pasazera bardzo duzo modul komfortu byl delikatnie zalany po wysuszeniu wszystkiego zdjalem tez wykladzine calkiem jednak wsppmaganie czasem sie wlaczy na 2-3 km i koniec a takze pali sie kierunkowskaz na stale jak tylko spadnie snieg lub myjnia bo szukam powodu zalania pytanie czy ten komputer zalany moze byc wzzystkiemu winien?
Re: Problem z elektronika i wspomaganiem pomocy
Sprawdz w bagażniku obok aku jest skrzynka z głównym + i bezpiecznikami, a co do lamp z tyłu to w mini mają przypadłość że parują (są nieszczelne) trzeba zdjąć, wyczyścic styki i uszczelnić. Jak masz szyberdziure to sprawdz odpływy w słupkach a co do pompy to mają patent (albo tylko w s-ce) wentylatora żeby się nie przegrzewała więc warto sprawdzić. Diagnostyka komputerowa mogłaby oszczędzić Ci troche pracy. Powodzenia
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: Mini cooper
Re: Problem z elektronika i wspomaganiem pomocy
Pompa nie ma wentylatora i bez szyber tak wiec jedyne co mi sie wydaje to w scianie dzialowej jest plastik z uszczelka z przejsciem do nawiewu i moze tamtedy leci no a lampy z tylu mam zaparowane to zobacze moze jutro