r50 radio 2 din
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: Mini Cooper s
r50 radio 2 din
Witam. Proszę o wypowiedź osób które się może orientują w temacie. Mianowicie okazało się ze mam radio do wymiany a posiadam radyjko tylko duże 2 din. Czy ktoś przerabial może kieszeń w mini Cooper s r50. Czy dużo jest zabawy z przerobkami i problemu z montażem takiego radia?
Re: r50 radio 2 din
Nie zajmowałem się tym dotąd, ale jak badałem temat AUX to widziałem na pewnym znanym portalu, że oferowane tam radioodtwarzacze do MC/BMW mają w komplecie stosowne przejściówki, także antenowe.
Mini Cooper 1.6 Pure Silver Metallic
-
Ja rozumiem ze potrzebne są przejściówki do przewodów z instalacji mini na standardowe ISO jakie jest w klasycznych radiach ale to nie jest problem. Tylko chodzi mi o przeróbkę w montażu. Bo chciałbym zamontować duże radio w rozmiarze 2din a wtedy jest kwestia opuszczenia panelu ogrzewania i tego z przełącznikami.
Aha, to się nie zrozumieliśmy... ale wujek Grzegorz mówi, że z problemami ale się da. W sumie nawet fajny patent, można włożyć choćby nawigację z ekranem. A klimę masz mechaniczną czy automat?
-
Klimatyzację mam w climatronicu czyli automat to chyba w tym przypadku lepiej. No widziałem właśnie u wujka Google ze juz ktoś montowal takie duże radio w mini i tak pomyślałem ze skoro mam takie radyjko dostępne i to jeszcze z nawigacja pl i dotykowym ekranem to może warto coś przerobić żeby to wszystko jakoś zmontowac
Sporo jest na ten temat, niektóre wątki z dużą ilością zdjęć. Z tego co piszą climatronic jest mniejszy i łatwiej.