Witam na początek się przywitam
Trzy miesiace temu kupiłem Mini JCW z 2011 roku. Zawsze chciałem jeździć takim autem , ale jakoś tak ....Moje poprzednie auto to ML 63 AMG , ale dla mnie samochód musi przynosić frajdę z jazdy a nie tylko od świateł do świateł. Mini spełnia moje oczekiwania poza jednym problemem ...mam założone opony Run Flat 205/45/17 i samochód na tych oponach zrywa przyczepność. Zarówno przy ruszaniu jak i w ostrych zakrętach. Wydaje mi się ,że to wina rodzaju opon. Wzmacniane boki run flat-ów zamiast się uginać w zakrętach po prostu się przesuwają i tracą przyczepność...Myślę żeby w nadkola upchnąć Bridgestone Potenza RE070/ niestety rozmiar 17 to tylko 225/45/ Macie może jakieś doświadczenia ze zmianami opon w Mini ? A może ktos jeździ na wymienionych Bridgestonach ? Miałem takie w STI i uważam , je za najlepsze opony na jakich było mi dane do tej pory jeździć....
Opony Mini JCW
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Re: Opony Mini JCW
Raven pisze:Witam na początek się przywitam
Trzy miesiace temu kupiłem Mini JCW z 2011 roku. Zawsze chciałem jeździć takim autem , ale jakoś tak ....Moje poprzednie auto to ML 63 AMG , ale dla mnie samochód musi przynosić frajdę z jazdy a nie tylko od świateł do świateł. Mini spełnia moje oczekiwania poza jednym problemem ...mam założone opony Run Flat 205/45/17 i samochód na tych oponach zrywa przyczepność. Zarówno przy ruszaniu jak i w ostrych zakrętach. Wydaje mi się ,że to wina rodzaju opon. Wzmacniane boki run flat-ów zamiast się uginać w zakrętach po prostu się przesuwają i tracą przyczepność...Myślę żeby w nadkola upchnąć Bridgestone Potenza RE070/ niestety rozmiar 17 to tylko 225/45/ Macie może jakieś doświadczenia ze zmianami opon w Mini ? A może ktos jeździ na wymienionych Bridgestonach ? Miałem takie w STI i uważam , je za najlepsze opony na jakich było mi dane do tej pory jeździć....
Jeśli uważasz RE070 za najlepsze opony to nie jeździłeś na Michelin Pilot Super Sport więc te polecam.
Wykończ run flaty i na normalnych oponach będziesz miał wszystko tego czego Ci brak.
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: Mini JCW
Nie uwazam RE070 za najlepsze opony tylko za najlepsze na jakich jeździłem Chętnie zobaczę te które polecasz i kwestia rozmiaru i ceny... Dzieki za odpowiedź
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: Mini JCW
Ogólnie bardzo dobre opinie...cena 100pln drożej niż RE070 , ale to akurat da się przeżyć , niestety to samo co w Brdgestonach rozmiar 17 tylko 225/45.
Udało Ci sie to zapakować do Mini ?
- mtzecik
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Countryman S ALL4
Zobacz Pirelli P Zero - super opona i wystepuje w tym rozmiarze.
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Rozmiar 205/45R17 z tego co widzę nadal dostępny.Raven pisze:Ogólnie bardzo dobre opinie...cena 100pln drożej niż RE070 , ale to akurat da się przeżyć , niestety to samo co w Brdgestonach rozmiar 17 tylko 225/45.