Ilość Mini na drogach

Zgodnie z nazwą, wszystko co tylko wpadnie Wam do głowy, niekoniecznie związane z MINI.

Moderator: flapjck1

Drail
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: Cooper S r56

Ilość Mini na drogach

Post autor: Drail »

Zauważyliście wzrost ilości Miników na drogach? Teraz co chwila jakieś Mini mi światłami mruga, a myślałem że to jednak mało spotykane autko
Awatar użytkownika
Alex
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: Mini Cooper S R53 2003

Re: Ilość Mini na drogach

Post autor: Alex »

W krakowie coraz rzadziej spotykam na drodze :(
Mini Cooper S R53 2003
bejcman
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: F54, F56, R50, E91.
Kontakt:

Post autor: bejcman »

W Trójmieście jest ich pełno, głównie Coopery z początku produkcji.
www.bmw-diesel.pl
Awatar użytkownika
Zbigg
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: R50 (2)

Post autor: Zbigg »

Bardzo dużo się ich widuje, jeszcze parę lat temu to był rarytas i wydarzenie na drodze, teraz weszły na rynek autka sprowadzane i kilkuletnie, przez co bardziej dostępne dla Polaków-cebulaków, stąd ich prawdziwy wysyp.
Mini Cooper 1.6 Pure Silver Metallic
Drail
Wiarus
Wiarus

Kurde zawsze chciałem mieć auto mało popularne, tak by się rzucało w oczy. W czerwcu zrealizowałem to. Jako pierwsze auto kupiłem r56. A teraz widzę ich coraz więcej. Jak nie Cooper to Clubman i Countryman :/
Awatar użytkownika
Psztymucel
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: IMA, Fulvia, 900, Ypsilon
Kontakt:

Post autor: Psztymucel »

Było kupić eSkę.

Wiem, że to mały wyróżnik, ale w eSkach na ogół spotyka się ludzi, któży czują bluesa. W zwykłych wersjach są na ogół "zwykli" urzytkownicy.
One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Awatar użytkownika
Bzyq
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: MC R50

Post autor: Bzyq »

Psztymucel pisze:Było kupić eSkę.

Wiem, że to mały wyróżnik, ale w eSkach na ogół spotyka się ludzi, któży czują bluesa. W zwykłych wersjach są na ogół "zwykli" urzytkownicy.
Yyyy.. Aha.. Ciekawa teoria :shock:
Trzeba było kupić klasyka.
Bzyku
Awatar użytkownika
Psztymucel
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: IMA, Fulvia, 900, Ypsilon
Kontakt:

Post autor: Psztymucel »

Ja mam ;-)

Jak jeszcze miałem R56 to ludzie w eSkach prawie zawsze odmachywali lub odmrugiwali. W zwykłych już nie było to często spotykane. I mówię to w opraciu o drogi polskie I niemiecki.

Ciebie Bzyq nie spotkałem :-) więc nie mogę Ciebie uwzględnić w moich obserwacjach.
One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Awatar użytkownika
cjango
Klubowicz
Klubowicz
Posiadane auto: 95' 1.3SPI PDM

Post autor: cjango »

Bzyq pisze:

Yyyy.. Aha.. Ciekawa teoria :shock:
Trzeba było kupić klasyka.
dokładnie, chcesz mieć fajne auto - kup klasyka :wink:
Drail
Wiarus
Wiarus

Mam eske, trochę się bałem takiej mocy, bo wszyscy mówili ze dużo. Ale w końcu wszystko jest dla ludzi tylko z głową
Awatar użytkownika
Alex
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: Mini Cooper S R53 2003

Post autor: Alex »

Potwierdzam ze z mijanych mini "witają" sie głównie posiadacze esek ;) chociaż przedwczoraj mijałem na krakowskiej niedaleko krzeszowic srebrnego z czarnymi pasami r50 i kierowca sie "przywitał" ;)
Mini Cooper S R53 2003
Awatar użytkownika
Beny
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Mini '76 1300, mini van, mini kombi

Post autor: Beny »

Zbigg pisze:Bardzo dużo się ich widuje, jeszcze parę lat temu to był rarytas i wydarzenie na drodze, teraz weszły na rynek autka sprowadzane i kilkuletnie, przez co bardziej dostępne dla Polaków-cebulaków, stąd ich prawdziwy wysyp.
nie każdy kto jeździ 10 letnim Mini jest cebulakiem, zasobność portfela nie ma nic do tego,

a co do pozdrowień - sporadycznie kierowca nowego Mini pozdrawia klasyka - czasami w ruchu miejskim zwyczajnie nie widać, a zupełnie inny temat, że obecnie właściciele nowych często nie mają pojęcia, że mijają klasyka - bo nie wiedzą że to mini, albo zwyczajnie nie czują blusa
Mini Countryman Cooper S ALL4 R60 2011
Fiat X1/9 1974, 1300 - w trakcie remontu
Opel Manta B 1979
Awatar użytkownika
Zbigg
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: R50 (2)

Post autor: Zbigg »

@ Beny:
Bez urazy, nie miałem nic złego na myśli, ot po prostu kondycja finansowa przeciętnego Polaka jest jaka jest. Sam jeżdżę 10 letnim R50 bo mi się jego buda i wnętrze podoba, no i mnie na niego stać. :wink: W klasyku bym się nie odnalazł, z kolei nowsze generacje to już trochę nie to.
Mini Cooper 1.6 Pure Silver Metallic
Awatar użytkownika
Beny
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto: Mini '76 1300, mini van, mini kombi

Post autor: Beny »

Zbigg pisze:@ Beny:
Bez urazy, nie miałem nic złego na myśli, ot po prostu kondycja finansowa przeciętnego Polaka jest jaka jest. Sam jeżdżę 10 letnim R50 bo mi się jego buda i wnętrze podoba, no i mnie na niego stać. :wink: W klasyku bym się nie odnalazł, z kolei nowsze generacje to już trochę nie to.
a wiesz, tu się z tobą zgadzam, oczywiście klasyk na co dzień to już trochę trudny temat, to z nowych mini najbardziej podobają mi się te do 2007? 08? (nie znam się na nowych za bardzo) czyli R50, R53, każde następne już bardziej pokraczne a te pierwsze są bardziej spójne stylistycznie
Mini Countryman Cooper S ALL4 R60 2011
Fiat X1/9 1974, 1300 - w trakcie remontu
Opel Manta B 1979
Awatar użytkownika
cjango
Klubowicz
Klubowicz
Posiadane auto: 95' 1.3SPI PDM

Post autor: cjango »

Beny pisze:
Zbigg pisze:@ Beny:
a wiesz, tu się z tobą zgadzam, oczywiście klasyk na co dzień to już trochę trudny temat, to z nowych mini najbardziej podobają mi się te do 2007? 08? (nie znam się na nowych za bardzo) czyli R50, R53, każde następne już bardziej pokraczne a te pierwsze są bardziej spójne stylistycznie

jak dla mnie to R56 clubman jest bardzo fajny i udany stylistycznie ale jako auto na co dzień stanowczo za mały, a samochód weekendowy już mam :wink:
ODPOWIEDZ