Ilość Mini na drogach
Moderator: flapjck1
-
- Wiarus
- Posiadane auto: Cooper S r56
Ilość Mini na drogach
Zauważyliście wzrost ilości Miników na drogach? Teraz co chwila jakieś Mini mi światłami mruga, a myślałem że to jednak mało spotykane autko
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: F54, F56, R50, E91.
- Kontakt:
Re: Ilość Mini na drogach
W Trójmieście jest ich pełno, głównie Coopery z początku produkcji.
www.bmw-diesel.pl
Bardzo dużo się ich widuje, jeszcze parę lat temu to był rarytas i wydarzenie na drodze, teraz weszły na rynek autka sprowadzane i kilkuletnie, przez co bardziej dostępne dla Polaków-cebulaków, stąd ich prawdziwy wysyp.
Mini Cooper 1.6 Pure Silver Metallic
-
- Wiarus
Kurde zawsze chciałem mieć auto mało popularne, tak by się rzucało w oczy. W czerwcu zrealizowałem to. Jako pierwsze auto kupiłem r56. A teraz widzę ich coraz więcej. Jak nie Cooper to Clubman i Countryman :/
- Psztymucel
- Wiarus
- Posiadane auto: IMA, Fulvia, 900, Ypsilon
- Kontakt:
Było kupić eSkę.
Wiem, że to mały wyróżnik, ale w eSkach na ogół spotyka się ludzi, któży czują bluesa. W zwykłych wersjach są na ogół "zwykli" urzytkownicy.
Wiem, że to mały wyróżnik, ale w eSkach na ogół spotyka się ludzi, któży czują bluesa. W zwykłych wersjach są na ogół "zwykli" urzytkownicy.
One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
- Bzyq
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MC R50
Yyyy.. Aha.. Ciekawa teoriaPsztymucel pisze:Było kupić eSkę.
Trzeba było kupić klasyka.
Bzyku
- Psztymucel
- Wiarus
- Posiadane auto: IMA, Fulvia, 900, Ypsilon
- Kontakt:
Ja mam
Jak jeszcze miałem R56 to ludzie w eSkach prawie zawsze odmachywali lub odmrugiwali. W zwykłych już nie było to często spotykane. I mówię to w opraciu o drogi polskie I niemiecki.
Ciebie Bzyq nie spotkałem więc nie mogę Ciebie uwzględnić w moich obserwacjach.
Jak jeszcze miałem R56 to ludzie w eSkach prawie zawsze odmachywali lub odmrugiwali. W zwykłych już nie było to często spotykane. I mówię to w opraciu o drogi polskie I niemiecki.
Ciebie Bzyq nie spotkałem więc nie mogę Ciebie uwzględnić w moich obserwacjach.
One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
- cjango
- Klubowicz
- Posiadane auto: 95' 1.3SPI PDM
dokładnie, chcesz mieć fajne auto - kup klasykaBzyq pisze:Yyyy.. Aha.. Ciekawa teoriaPsztymucel pisze:Było kupić eSkę.
Trzeba było kupić klasyka.
-
- Wiarus
Mam eske, trochę się bałem takiej mocy, bo wszyscy mówili ze dużo. Ale w końcu wszystko jest dla ludzi tylko z głowąPsztymucel pisze:Było kupić eSkę.
- Alex
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper S R53 2003
Potwierdzam ze z mijanych mini "witają" sie głównie posiadacze esek chociaż przedwczoraj mijałem na krakowskiej niedaleko krzeszowic srebrnego z czarnymi pasami r50 i kierowca sie "przywitał"
Mini Cooper S R53 2003
- Beny
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini '76 1300, mini van, mini kombi
nie każdy kto jeździ 10 letnim Mini jest cebulakiem, zasobność portfela nie ma nic do tego,Zbigg pisze:Bardzo dużo się ich widuje, jeszcze parę lat temu to był rarytas i wydarzenie na drodze, teraz weszły na rynek autka sprowadzane i kilkuletnie, przez co bardziej dostępne dla Polaków-cebulaków, stąd ich prawdziwy wysyp.
a co do pozdrowień - sporadycznie kierowca nowego Mini pozdrawia klasyka - czasami w ruchu miejskim zwyczajnie nie widać, a zupełnie inny temat, że obecnie właściciele nowych często nie mają pojęcia, że mijają klasyka - bo nie wiedzą że to mini, albo zwyczajnie nie czują blusa
Mini Countryman Cooper S ALL4 R60 2011
Fiat X1/9 1974, 1300 - w trakcie remontu
Opel Manta B 1979
Opel Manta B 1979
@ Beny:
Bez urazy, nie miałem nic złego na myśli, ot po prostu kondycja finansowa przeciętnego Polaka jest jaka jest. Sam jeżdżę 10 letnim R50 bo mi się jego buda i wnętrze podoba, no i mnie na niego stać. W klasyku bym się nie odnalazł, z kolei nowsze generacje to już trochę nie to.
Bez urazy, nie miałem nic złego na myśli, ot po prostu kondycja finansowa przeciętnego Polaka jest jaka jest. Sam jeżdżę 10 letnim R50 bo mi się jego buda i wnętrze podoba, no i mnie na niego stać. W klasyku bym się nie odnalazł, z kolei nowsze generacje to już trochę nie to.
Mini Cooper 1.6 Pure Silver Metallic
- Beny
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini '76 1300, mini van, mini kombi
a wiesz, tu się z tobą zgadzam, oczywiście klasyk na co dzień to już trochę trudny temat, to z nowych mini najbardziej podobają mi się te do 2007? 08? (nie znam się na nowych za bardzo) czyli R50, R53, każde następne już bardziej pokraczne a te pierwsze są bardziej spójne stylistycznieZbigg pisze:@ Beny:
Mini Countryman Cooper S ALL4 R60 2011
Opel Manta B 1979
Opel Manta B 1979
- cjango
- Klubowicz
- Posiadane auto: 95' 1.3SPI PDM
Beny pisze:a wiesz, tu się z tobą zgadzam, oczywiście klasyk na co dzień to już trochę trudny temat, to z nowych mini najbardziej podobają mi się te do 2007? 08? (nie znam się na nowych za bardzo) czyli R50, R53, każde następne już bardziej pokraczne a te pierwsze są bardziej spójne stylistycznieZbigg pisze:@ Beny:
jak dla mnie to R56 clubman jest bardzo fajny i udany stylistycznie ale jako auto na co dzień stanowczo za mały, a samochód weekendowy już mam