Witam wszystkich. Chciałbym się na początku przywitać bo to mój pierwszy post na tym forum. Posiadam Mini R50 jako drugie auto w rodzinie i od jakiegoś czasu staram się je dopieszczać.
Obecnie przemieszczam się na 16 calowych felgach ale zakupiłem już na kolejny sezon felgi w rozmiarze 17.
Chciałbym zapytać co muszę do felg dokupić aby system mierzył ciśnienie, wiem że Mini nie jest wyposażone w czujniki ciśnienia w oponach takie choćby jak posiadaja auta marki Renault, doczytałem na forum że zostało rozwiązane to w inny sposób, tylko nigdzie nie znalazłem odpowiedzi czy trzeba nowe felgi wyposażyć w jakiś odpowiedni czujnik, a chciałbym aby wszystko prawidłowo działało.
Pomiar ciśnienia w oponach.
-
- Wiarus
- Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
- Kontakt:
Re: Pomiar ciśnienia w oponach.
Cześć.
Czujnik "czyta" prędkość obrotową kół z czujników ABS. Nic nie musisz kupować.
Po zmianie kół warto przytrzymać przycisk przy ręcznym, aby zresetować ustawienia. Zapali się żółta kontrolka, która podczas jazdy zgaśnie.
Po zmianie kół warto przytrzymać przycisk przy ręcznym, aby zresetować ustawienia. Zapali się żółta kontrolka, która podczas jazdy zgaśnie.
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: Cooper R50
Re: Pomiar ciśnienia w oponach.
Super, dzieki za wyjasnienia.maniujr pisze:Cześć.