oleje Petronas
Moderator: flapjck1
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto:
oleje Petronas
Znacie oleje Petronas? Ostatnio kumpel się nim zachwycał i opowiadał jak to silnik zaczął mu lepiej pracować po tym oleju. Tak zerknąłem w necie na nie - http://www.oleje-petronas.pl/ i faktycznie są one z wyższej półki, mają światową renomę i w zasadzie pasują do każdej marki. Zastanawiam się, czy warto przetestować ten olej na Punciaku. Autko trochę już leciwe, więc nie wiem czy dobrze mu zrobi taka zmiana. Jak myślicie?
- Inferno
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R60 S all4 AT
Re: oleje Petronas
Jeździłem na nim w motocyklu i był super. Skrzynia zaczęła pracować ciszej i nie łapał międzybiegów. Jeszcze jest taki dobry Hiszpański - Sort. Ten tez był super! Nauczyłem się wymieniać olej często wiec pozwalam sobie eksperymentować
Zawsze trzeba pamiętać ze nawet najlepszy olej nie jest na zawsze. Rozwalają mnie teorie o olejach longlife gdzie wymiana ma być na przykład raz na 50 tyś km wylewasz galaretę i panewki do roboty....
Zawsze trzeba pamiętać ze nawet najlepszy olej nie jest na zawsze. Rozwalają mnie teorie o olejach longlife gdzie wymiana ma być na przykład raz na 50 tyś km wylewasz galaretę i panewki do roboty....