Wiosna idzie - nowe opony :)
- mtzecik
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Countryman S ALL4
Wiosna idzie - nowe opony :)
Podzielcie się proszę na jakich oponach latacie i jakie macie doświadczenia/opinie/. NIe znalazłem podobnego tematu wczesniej.
U mnie przyszedł czas na zmianę. Do tej pory były Hankook Ventus V12 Evo a teraz myślę o Pirelli P Zero Nero GT. Ktoś na nich śmiga?
U mnie przyszedł czas na zmianę. Do tej pory były Hankook Ventus V12 Evo a teraz myślę o Pirelli P Zero Nero GT. Ktoś na nich śmiga?
-
- Wiarus
- Posiadane auto: Cooper S r56
Re: Wiosna idzie - nowe opony :)
Miałem zwykłe Pirelli P Zero, teraz jakieś Kormorany. Kormorany - trzymać się z daleka. Pirelki były okej, dopóki nie zrobiła się buła na jednej oponie.
- Inferno
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R60 S all4 AT
A chcesz Run on flat czy zwykle ?
U mnie po zmianie z RF na zwykle Pirelli różnica kolosalna na plus.
Z letnich mam doświadczenie z Continental premium contact mimo RF dają radę zwykle pewnie będą lepsze.
Zastanawiam się nad zmianą na Michelin pilot sport
U mnie po zmianie z RF na zwykle Pirelli różnica kolosalna na plus.
Z letnich mam doświadczenie z Continental premium contact mimo RF dają radę zwykle pewnie będą lepsze.
Zastanawiam się nad zmianą na Michelin pilot sport
- mtzecik
- Swój Człowiek
rf odpada, zwykłe. zimówki mam rfy i auto dziwnie sie zachowuje na nich.
- Inferno
- Swój Człowiek
To dobry wybór , jednak normalna opona dużo bardziej się wykłada i daje więcej przyczepności i wyczucia.
Z tego co zauważyłem to RF tracą przyczepność takim zerwaniem dużo mniej progresywnie niż zwykle opony
Zwyczajnie taka konstrukcja i tyle
Te Michelin pilot sport 2 widziałem za 599 sztuka
Z tego co zauważyłem to RF tracą przyczepność takim zerwaniem dużo mniej progresywnie niż zwykle opony
Zwyczajnie taka konstrukcja i tyle
Te Michelin pilot sport 2 widziałem za 599 sztuka
- mtzecik
- Swój Człowiek
Wybór padł na te Pirellki. Dorwałem 407 zł za sztukę. Wg, testów daje radę, nawet na ich stronce testowali je w Mini i wypadły bardzo dobrze.
- Inferno
- Swój Człowiek
Jakie? P7 Cinturato czy P1?mtzecik pisze:Wybór padł na te Pirellki. Dorwałem 407 zł za sztukę. Wg, testów daje radę, nawet na ich stronce testowali je w Mini i wypadły bardzo dobrze.
- mtzecik
- Swój Człowiek
Jak wyżej -> Pirelli P Zero Nero GTInferno pisze:Jakie? P7 Cinturato czy P1?mtzecik pisze:Wybór padł na te Pirellki. Dorwałem 407 zł za sztukę. Wg, testów daje radę, nawet na ich stronce testowali je w Mini i wypadły bardzo dobrze.
- Inferno
- Swój Człowiek
Wyglądają fajnie, jak pojeździsz to daj znać jak działają
Możesz napisać jak oceniasz te Hankooki bo właśnie przymierzam się do zakupu EVO2??mtzecik pisze:Podzielcie się proszę na jakich oponach latacie i jakie macie doświadczenia/opinie/. NIe znalazłem podobnego tematu wczesniej.
- mtzecik
- Swój Człowiek
Złego słowa nie mogę powiedzieć. Trzymały całkiem całkiem i na granicy przyczepności zachowywały się całkiem przewidywalnie. Jednak musze porównać z nowymi oponami bo nie mam odniesienia. A z zimówkami nie porównujeKalmar pisze:Możesz napisać jak oceniasz te Hankooki bo właśnie przymierzam się do zakupu EVO2??mtzecik pisze:Podzielcie się proszę na jakich oponach latacie i jakie macie doświadczenia/opinie/. NIe znalazłem podobnego tematu wczesniej.
- Inferno
- Swój Człowiek
Na razie najlepsze oponki na jakich jeździłem to pilot sport Michelin. Bardzo progresywnie i przewidywalnie traciły przyczepność. Dokładnie wiedziałem kiedy trzeba coś zrobić, przez to czułem się bardzo pewnie. Wiedziałem ze zanim coś się wydarzy to będę o tym wiedział. Oczywiście nie było to na sportowych samochodach Bardzo dobre tez Conti Sport contact, do czasu tych opon myślałem ze warto jeździć tylko na Michelin.
Teraz bardzo dobre Pirelli Sotozero zima założyłem na mojego mini. Też bardzo dobre tylko jak to Pirelli znikają w oczach
Dokładnie takie same odczucia mam z opon motocyklowych.
Na Conti mój syn (służbowa Insignia) boi się ze mną jeździć. Ostatnio niestety do mojej żony powiedział ze się boi bo auto wyjeżdża bokiem z zakrętu czterema kołami a tata dodaje gazu ...
A dodam ze to duży chłopak z licencją kartingową
Teraz bardzo dobre Pirelli Sotozero zima założyłem na mojego mini. Też bardzo dobre tylko jak to Pirelli znikają w oczach
Dokładnie takie same odczucia mam z opon motocyklowych.
Na Conti mój syn (służbowa Insignia) boi się ze mną jeździć. Ostatnio niestety do mojej żony powiedział ze się boi bo auto wyjeżdża bokiem z zakrętu czterema kołami a tata dodaje gazu ...
A dodam ze to duży chłopak z licencją kartingową