Witam mam mały problem z kontrolą w moim Cooper S R56 mianowicie od momentu wymiany przednich tarcz i hamulców,płynu hamulcowego i naprawy ręcznego 2 km po odjechaniu od warsztatu zapaliła mi sie kontrolka na komputerze nad przebiegiem - czerwony wykrzyknik w nawiasie stojący na poząbkowanej kresce
Co to może oznaczać ? Gdzieś doczytałem że coś z ciśnieniem opon ale opony mam tydzień temu założone nowe ze sklepu,felgi nowe ciśnienie wczoraj sprawdzane jest idealnie wszędzie. ...
Czerwona kontrolka ( ! ) w Cooper S
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: Mini Cooper S R56
- Inferno
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: R60 S all4 AT
Re: Czerwona kontrolka ( ! ) w Cooper S
Ja po takim zabiegu musiałem zainicjować ciśnienie w oponach. Trzeba się zatrzymać wybrać funkcje i potem spokojnie przez kilkadziesiąt metrów jechać i kontrolka ciśnienia w ogumieniu zgasła . Tak było u mnie
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: mini cooper r56 1.6 120 km 2009
Cześć.
Wejdź w ustawienia komputera check-info. Jest tam funkcja inicjowania wskaźnika spadku ciśnienia w oponach. Po resecie tej funkcji powinno być ok.
Pozdrawiam.
Wejdź w ustawienia komputera check-info. Jest tam funkcja inicjowania wskaźnika spadku ciśnienia w oponach. Po resecie tej funkcji powinno być ok.
Pozdrawiam.
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: mini cooper r56 1.6 120 km 2009
Czyli to samo co kolega wyżej
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: Mini Cooper S R56
dzięki za odpowiedź z odpowiedzi wynika ze to jednak ciśnienie w oponach czujniki więc pobawie sie z tym restartowaniem w komputerze dzisiaj, wielkie dzieki za pomoc !