Witam,
szykuje nam się zakup ładnego egzemplarza Mini Coopera S z 2002 roku, żona uparła się żeby miał nawigację.
Pytanie, czy jest opcja takiej przeróbki, oczywiście pytam o montaż oryginalnej navi z komputerem w miejscu licznika, koszt?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam
Czy jest możliwość montażu oryginalnej navi do R53
-
- Wiarus
- Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
- Kontakt:
Re: Czy jest możliwość montażu oryginalnej navi do R53
Wszystko jest do zrobienia, ale straszna rzeźba, czas i koszty.
W dobie google maps w każdym smartfonie lub nawigacji za 300pln zastanów się dobrze...
W dobie google maps w każdym smartfonie lub nawigacji za 300pln zastanów się dobrze...
Pomijając wszystko inne zobacz sobie na YT jak wygląda ta oryginalna nawi sprzed 10-12 lat. Inna epoka, zarówno jeśli chodzi o kwestie techniczne jak i estetyczne. Nie idź w tę stronę, lepiej te 3-4 tysiące przeznaczyć na coś sensownego... np. na auto młodsze o kilka lat.
Mini Cooper 1.6 Pure Silver Metallic
- Bzyq
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MC R50
Może lepiej kupić tablet i umieścić w tym miejscu gdzie była fabryczna nawigacja. Będzie taniej.
Bzyku
-
- Wiarus
- Posiadane auto: był Cooper S R53 Aero LPG
- Kontakt:
dokładnie i weź to jeszcze jakoś sensownie aktualizuj...Zbigg pisze:Pomijając wszystko inne zobacz sobie na YT jak wygląda ta oryginalna nawi sprzed 10-12 lat. Inna epoka, zarówno jeśli chodzi o kwestie techniczne jak i estetyczne. Nie idź w tę stronę, lepiej te 3-4 tysiące przeznaczyć na coś sensownego... np. na auto młodsze o kilka lat.
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: F54, F56, R50, E91.
- Kontakt:
Ja miałem taki pomysł swego czasu, ale z tego co doczytałem na zagranicznych forach to potrzebne byłoby urządzenie z ekranem 6,5" bo 7" już jest za duże.Bzyq pisze:Może lepiej kupić tablet i umieścić w tym miejscu gdzie była fabryczna nawigacja. Będzie taniej.
Masz jakiś pomysł jaki sprzęt będzie tam pasował?
Bo mi nic nie przychodzi do głowy.
www.bmw-diesel.pl
- Bzyq
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: MC R50
Wpisałem w google tablet 6,5 cala i coś tam wyskoczyło ale chyba szybciej znajdzie się telefon o takiej przekątnej
Tyle, że przekątna to jedno a proporcje szerokości do wysokości to drugie i to jest zdecydowanie ważniejsze by to jakoś pasowało.
Tyle, że przekątna to jedno a proporcje szerokości do wysokości to drugie i to jest zdecydowanie ważniejsze by to jakoś pasowało.
Bzyku