Problem przekładnia czy wspomaganie

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Mates1990
WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
Posiadane auto: Mini 1

Problem przekładnia czy wspomaganie

Post autor: Mates1990 »

Mam problem z moim mini niedawno zakupiony 2004 r 150tys przebiegu wszystko super tylko problem z układem kierowniczym bądź z wspomaganiem pompa wymieniona ale samochód nie prowadzi się pewnie jest delikatny luz ale nie wiem gdzie on występuje odnoszę wrażenie ze w samej kierownicy a nie na maglownicy czy jest taka możliwość ? Czy jest możliwość korekty tego luzu gdyby to miało miejsce w maglownicy ? No i to wspomaganie chodzi ciężko kierownica nie wraca płynnie czasami ale nie zawsze gdy cofam i skręcam koła słychać delikatne puknięcie co to może być ? No i dodam ze jak kręcę kierownica to pompa wyje gdy gaszę samochód tez słychać jak powoli się wylancza bardzo proszę o pomoc
Awatar użytkownika
SoinaPoznan
WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
Posiadane auto: Mini Cooper 1.6 116km R50

Re: Problem przekładnia czy wspomaganie

Post autor: SoinaPoznan »

Przy 150 tys. Będziesz miał luz na krzyżaku w kolumnie kierowniczej . Co do norę wracającej kierownicy to może brak zierznosci :p jedno kolo jedzie w lewo drugiej w prawo :D puknięcie przy skręcie miałem jak miałem luz na drążku i w pewnym momencie przeskakiwal , a z obserwacji stwierdzam ze każda pompa wyje, chyba ze sie mylę to proszę o poprawkę :) A pompa sile powoli "wyłącza" :)
Awatar użytkownika
Zbigg
Wiarus
Wiarus
Posiadane auto: R50 (2)

Post autor: Zbigg »

Nie każda pompa wyje. Sprawne są niesłyszalne, albo co najwyżej słychać taki odgłos jaki wydaje silniczek autka na baterie.
Co do tego stuku, to sprawdzić stan układu, pewnie jest jakiś luz.
Mini Cooper 1.6 Pure Silver Metallic
toshiba_a200
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Mini Cooper

Post autor: toshiba_a200 »

Krzyżak pod kierownią do wymiany.
ODPOWIEDZ