Zmiana kół na zimowe i nowe opony na lato.
Zmiana kół na zimowe i nowe opony na lato.
Witam po długiej nieobecności na forum. Mam dwie sprawy wymiana kół na zimowe oraz dobór nowych opon letnich.
Posiadam oryginalne koła 16cali (srebrne aluminiowe) z zimowymi oponami runflat. Czy koła te można zmienić w dowolnym warsztacie samochodowym czy też samochód wymaga wizyty w salonie BMW?
Zastanawiam się czy komputer wymaga jakiejś kalibracji, czy może czujniki ciśnienia wykrywane są automatycznie po zmianie?
Druga rzecz czy możecie polecić jakieś dobre letnie opony w zastępstwie Dunlopów 205/45 SP 17 SP Sport 01 DSST (do modelu R56 S)
Posiadam oryginalne koła 16cali (srebrne aluminiowe) z zimowymi oponami runflat. Czy koła te można zmienić w dowolnym warsztacie samochodowym czy też samochód wymaga wizyty w salonie BMW?
Zastanawiam się czy komputer wymaga jakiejś kalibracji, czy może czujniki ciśnienia wykrywane są automatycznie po zmianie?
Druga rzecz czy możecie polecić jakieś dobre letnie opony w zastępstwie Dunlopów 205/45 SP 17 SP Sport 01 DSST (do modelu R56 S)
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: mini cooper r56 1.6 120 km 2009
Re: Zmiana kół na zimowe i nowe opony na lato.
Jesteś pewien że masz czujniki ciśnienia w oponach?
Możesz posiadać również system który monitoruje spadek ciśnienia bez czujników w kołach.
Pozdrawiam.
Możesz posiadać również system który monitoruje spadek ciśnienia bez czujników w kołach.
Pozdrawiam.
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
czujniki IMHO bylo tylko w autach z USA, w europie jest system zliczajacy obroty kola z czujnika AB i na tej podstawie szacuje zmiany cisnienia w oponach, czyli czujnikow w kolach brak
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini R56 JCW
Ja z Dunlopów ( po poprzednim właścicielu ) w JCW będę się przesiadać wiosną na Michelin Pilot Super Sport. Wiele dobrego o nich słyszałem i ponoć fajnie się sprawdzają w jeździe na co dzień
Napisalem o czujnikach ponieważ to zasugerowali mi w BMW że takowe posiadam i dlatego lepiej do nich przyjechać.
ale to dobra informacja w takim razie, znów coś nowego się dowiedziałem, dzięki !
Dzieki za podpowiedź z tymi Michelinami, masa pozytywnych opinii w sieci na ich temat.
ale to dobra informacja w takim razie, znów coś nowego się dowiedziałem, dzięki !
Dzieki za podpowiedź z tymi Michelinami, masa pozytywnych opinii w sieci na ich temat.
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Countryman ALL4 Cooper S 2012 AT
A takie pytanie apropos: jakie są śruby w countrymanie, rok 2012?
Mądrzy panowie od wulkanizacji ukręcili mi złodziejkę i muszę wymienić teraz. Ma może w ktoś na zbyciu takie?
W intercarsie powiedzieli, że można zakupić jedynie zestaw 20sztuk...
Mądrzy panowie od wulkanizacji ukręcili mi złodziejkę i muszę wymienić teraz. Ma może w ktoś na zbyciu takie?
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Countryman One D
Nie każdy warsztat wymieni RF. Trzeba umieć. Ktoś kto nie umie albo zniszczy oponę albo porysuje felgi.
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
cjk.5004 pisze:Nie każdy warsztat wymieni RF. Trzeba umieć. Ktoś kto nie umie albo zniszczy oponę albo porysuje felgi.
raczej trzeba miec maszyne ktora nie nie podda na RF i umiejetnosci do tego extra
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Voila!hpcxoxo pisze:A takie pytanie apropos: jakie są śruby w countrymanie, rok 2012?
Mini Cooper 1.6 Pure Silver Metallic