Znow przestał działać. Wcześniej od czasu do czasu nie mogłem otworzyć drzwi od wewnątrz ale uderzenie pięścią wcokice klamki sprawiało ze szyba minimalnie się opuszczała (jak powinna) i wtedy drzwi można bylootworzyc. Teraz nic nie działa a mnie łapa boli
Na Allegro zamki drzwi (ponoć to pada) są od wersji angielskiej (tanio) i Europą (drogo). Czy ktoś może potwierdzić, ze te z uk nie pasują?
Wiesz co spróbuj rozebrać boczek i zobaczyć sam zamek. Sam tak miałem że nie dało rady otworzyć drzwi od środka i rozebrałem boczek i się okazało żę tam tak jakby przy końcu linki ten oplot się blokował i linka nie umiała się na tyle naciągnąć żeby otworzyć drzwi więc spróbuj tak
ja nic nie znalazłem ale mam dwie lewe ręce. Zanim dam do mechanika, może taki trop. Dzisiaj rano jak szyby przymarzały i się nie opuściła/podniosła sama przy wsiadaniu to zamek klamka działał od środka. Potem jak już szyba się opuszczała/ podnosiła sama to przestało działać. To opuszczanie i podnoszenie jest na milimetr dosłownie mnie może wiec da się to wyłączyć bezpiecznikiem zanim naprawie?
W temacie... szukam używanego zamka do R 50 wersja europejska. Ktoś mi mówił, że części można dostać na Zakopiance w okolicach Krzeszowic ale w internecie cisza. Jak ktoś wie / pomoże ?
RafalSuperman pisze:W temacie... szukam używanego zamka do R 50 wersja europejska. Ktoś mi mówił, że części można dostać na Zakopiance w okolicach Krzeszowic ale w internecie cisza. Jak ktoś wie / pomoże ?
Gdzie Rzym, gdzie Krym. Krzeszowice są po drugiej stronie miasta od Zakopianki przecie.
Się jeździ, się płaci. Mnie czeka wymiana chłodnicy, tarcze i klocki i chyba sprzęgło, bo coś stuka na jałowym biegu, a po wciśnięciu sprzęgła przestaje.