Jazda na rezerwie paliwa
Moderator: flapjck1
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini
Jazda na rezerwie paliwa
Czy to prawda, że zbyt częsta jazda na rezerwie, tzn wtedy gdy zapalona jest kontrolka paliwa, może powodować jakieś dodatkowe usterki, uszkodzenia przewodów paliwowych itd? Pytam, jak to wygląda z praktycznego punktu widzenia...
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: Jazda na rezerwie paliwa
pompa paliwa w zbiorniku moze pasc od pracy na sucho
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini
Z tego co czytam na https://nocar.pl/blog/czym-grozi-jazda- ... rwie-zima/ to nie tylko pompa paliwa może paść, ale też syf zebrany na dnie zbiornika. Jak jest więcej paliwa, to jednak trochę się to rozcieńcza, ale przy małym poziomie, może zatkać się zarówno filtr jak i pompa paliwa.
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Syf na dnie to jest w autach o milionie przebiegu albo tankowanych za pomoca wiadra czerpanego ze studni
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
-
- Wiarus
- Posiadane auto: Cooper S r56
Syf syfem, filtr jest w baku więc o to bym się nie bał.
- Gibki Staruszek
- Maniak
- Posiadane auto: mini 1000 ooooolala !!!
często w autach z gazem ... ........... a i w stalowych zbiornikach gdy jest pusto skrapla się więcej wodyflapjck1 pisze:pompa paliwa w zbiorniku moze pasc od pracy na sucho
W dieslach warto czasem , gdy mamy mało oleju w baku , odkręcić wieczko i zaświecić latarka do środka ... jak się coś mieni (jak brokat) to zaciera sie pompa paliwa i wióry przelewem wracają do baku (piszę to do wszystkich marek)
-
- Wiarus
Aż sprawdzę, bo jestem ciekaw czy da się tak zajrzeć do bakuGibki Staruszek pisze:często w autach z gazem ... ........... a i w stalowych zbiornikach gdy jest pusto skrapla się więcej wodyflapjck1 pisze:pompa paliwa w zbiorniku moze pasc od pracy na sucho
W dieslach warto czasem , gdy mamy mało oleju w baku , odkręcić wieczko i zaświecić latarka do środka ... jak się coś mieni (jak brokat) to zaciera sie pompa paliwa i wióry przelewem wracają do baku (piszę to do wszystkich marek)
- Gibki Staruszek
- Maniak
- Posiadane auto: mini 1000 ooooolala !!!
chodzi mi o główny otwór baku (najczęściej pod tylnym siedziskiem),z przykręcanym wiekiem. nie o wlew paliwa... tak dla jasnościDrail pisze:Aż sprawdzę, bo jestem ciekaw czy da się tak zajrzeć do bakuGibki Staruszek pisze:często w autach z gazem ... ........... a i w stalowych zbiornikach gdy jest pusto skrapla się więcej wodyflapjck1 pisze:pompa paliwa w zbiorniku moze pasc od pracy na sucho
-
- Wiarus
Aj no to teraz mi pasuje wszystko. A już myślałem że kolejny ciekawy patent którego nie znałemGibki Staruszek pisze:chodzi mi o główny otwór baku (najczęściej pod tylnym siedziskiem),z przykręcanym wiekiem. nie o wlew paliwa... tak dla jasnościDrail pisze:Aż sprawdzę, bo jestem ciekaw czy da się tak zajrzeć do bakuGibki Staruszek pisze: często w autach z gazem ... ........... a i w stalowych zbiornikach gdy jest pusto skrapla się więcej wody
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto:
Nie wolno jeździć na rezerwie, ty też nie lubisz pić resztek
-
- Posiadane auto:
lepiej nhie jezdzic na rzerwie bo baku po latach osadza sie na dnie najgorszy syf
-
- Posiadane auto:
Lepiej tak nie jeździć i nie eksperymentować. Jak sobie zatrzesz silnik to dopiero będziesz mieć wydatek, o wiele większy niz paliwo do pełna