od czego ta kontrolka
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: Mini cooper
od czego ta kontrolka
Witajcie !
Od niedawna posiadam Mini cooper 2007 i zauważyłem, że podczas odpalania nie zapala się kontrolka umieszczona między hamulcem ręcznym a światłami długimi(żółty trójkąt z wykrzyknikiem w środku całość otoczona wskazówka z grotem po lewej stronie poniżej link do zdjęcia) od czego ona jest?(na filmach na youtube podczas odpalania innych auta na krótko się zapala u mnie nie).Dzięki za pomoc i wsparcie.
pozdrawiam Paweł
https://www.google.pl/search?q=kontrolk ... OKXYX8VKRM:
Od niedawna posiadam Mini cooper 2007 i zauważyłem, że podczas odpalania nie zapala się kontrolka umieszczona między hamulcem ręcznym a światłami długimi(żółty trójkąt z wykrzyknikiem w środku całość otoczona wskazówka z grotem po lewej stronie poniżej link do zdjęcia) od czego ona jest?(na filmach na youtube podczas odpalania innych auta na krótko się zapala u mnie nie).Dzięki za pomoc i wsparcie.
pozdrawiam Paweł
https://www.google.pl/search?q=kontrolk ... OKXYX8VKRM:
-
Re: od czego ta kontrolka
czy mógł ją ktoś wyłączyć po podpięciu się przez OBD czy gdzieś coś nie jest podpięte? pozdrawiam raz jeszcze
Kontrolka od ABS/ACS czy co tam kto ma antypoślizgowego. Faktycznie powinna mrugnąć przy rozruchu, jak komputer sprawdza czy układy sprawne, no i oczywiście mruga przy utracie trakcji.
U Ciebie w ogóle nie mruga w żadnej sytuacji?
U Ciebie w ogóle nie mruga w żadnej sytuacji?
Mini Cooper 1.6 Pure Silver Metallic
-
No właśnie nie podczas odpalania jest tylko ikonka abs i ręczny ,wczoraj na sliskim zakrecilo kołami A esp nie zamigal zastanawiam się co może być przyczyną?
Uwalony czujnik raczej nie, bo przecież idea jest taka że wtedy świeci do spółki z dwoma jeszcze (?)... może faktycznie poprzedni właściciel poszedł na skróty?
-
Co masz na myśli na skróty? Myślicie ze można to odłączyć z poziomu obd na stałe?
Wszystko można. Można odciąć budę za przednimi fotelami, a na blacie żadnej dyskoteki nie będzie. Nie takie patenty świat widział.
Nie ma co gdybać, do mechesa, niech przedzwoni i będzie klar.
Nie ma co gdybać, do mechesa, niech przedzwoni i będzie klar.
-
- Wiarus
- Posiadane auto: Cooper S r56
Jedź do kogoś kto zajmuje się BMW, bo na normalnym skanerze zapewne nic nie zobaczysz.