R50 prąd spoczynkowy akumulatora
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: Mini Cooper R50 1,6 Chrono Pack
R50 prąd spoczynkowy akumulatora
Jestem nowy na forum, więc na początek Witam wszystkich forumowiczów. Interesuje mnie jaki jest prawidłowy prąd spoczynkowy akumulatora, w stanie: samochód jest zamknięty i alarm uzbrojony. Mam problem z szybkim rozładowaniem akumulatora, prąd spoczynkowy 0,46A to stanowczo za dużo. Podejrzenie padło na pompę wspomagania ponieważ wydaje dziwne dźwięki oraz kilkukrotnie załączyła się samoistnie przy skręconych kołach i zamkniętym z pilota samochodzie. Dziękuję i pozdrawiam
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: R50 prąd spoczynkowy akumulatora
elektronike pompy mozna zreanimowac, mozesz tez ja wykluczyc na czas pomiaru po prostu ja odpinajac
pamietaj ze sterowniki w stan spoczynku przechodza czasami po dopiero 15-20-30 minutach
pamietaj ze sterowniki w stan spoczynku przechodza czasami po dopiero 15-20-30 minutach
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
-
Pompę już wyciągałem w ubiegłym tygodniu. Komutator ma szlif na jakieś 1,5mm, cały pył ze szczotek i komutatora osiadł na wirniku, stojanie i dostał się też na elektronikę dokładnie pokrywając wszystkie elementy. Oczyściłem wszystko jednak układy scalone wyglądają niedobrze.
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
jakies punkty lutowan mozesz poprawic zawsze, same sciezki naprawic trudno, aczkolwiek sie da
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
Dostaje zwarcie między scieszkami..... Mycie.... spirytus.Dwie flaszki, jedna rektyfikowana doustnie.
A na serio dykta i miękki pędzelek, nie trzeć na siłę. Spirt kilka razy wymieniać. Przedmuchać powietrzem.
A na serio dykta i miękki pędzelek, nie trzeć na siłę. Spirt kilka razy wymieniać. Przedmuchać powietrzem.
Wszystko robi na kolanie.
Osoba aspołeczna..
Bo tak pisząc znaczy że gówno o tym wiesz.
Jeśli chcesz tylko się wymądrzać albo mnie pouczać to wypad
Osoba aspołeczna..
Bo tak pisząc znaczy że gówno o tym wiesz.
Jeśli chcesz tylko się wymądrzać albo mnie pouczać to wypad
-
Płytki oczyszczone, został jedynie problem z układami scalonymi, na trzech widać że mają przegrzaną, wypaloną powierzchnię, podejrzewam że są uszkodzone. Nie wiem czy da się kupić takie scalaki, jakie mają oznaczenia.
- Załączniki
-
- 3.jpg
- (556.23 KiB) Pobrany 313 razy
-
Dzięki za link:)