Mrugające kontrolki, zegar temperatury

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

myszuszka
WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
Posiadane auto: Mini One "liquid yellow" 1.6 Benzyna; 07.2004 rok produkcji

Mrugające kontrolki, zegar temperatury

Post autor: myszuszka »

Witam, od 3 lat jestem posiadaczką Mini One z 07.2004 roku 1.6 Benzyna, dotychczas nic się nie działo, aż tu nagle...

czy ktoś się spotkał z taką sytuacją, a mianowicie: po przekręceniu stacyjki mrugają kontrolki EML, Chceck Engine oraz temperatury a dodatkowo wskaźnik temperatury skacze z góry na dół, co to może być i jak się z tym rozprawić?
Dodam jeszcze, że wcześniej kilkakrotnie zaświeciła się kontrolka ABS, następnie autko trochę stało i padł akumulator, odpaliłam go na pych i udałam się w dłuższą trasę, w drodze powrotnej zapaliły się wszystkie kontrolki, zegary jakby się wyłączyły, temperatura wskazywała "gotowanie", ale samochód jechał dalej jakby nigdy nic. Zjechałam na pobocze, zgasiłam silnik, odczekałam czas jakiś, sprawdziłam czy się nie gotuje, sprawdziłam olej i nic. Odpaliłam, po przejechaniu pewnego odcinka sytuacja się powtórzyła, dojechałam do domu, zostawiłam samochód na kilka dni, po powrocie oczywiście akumulator padł, został naładowany, ale jak wyżej wspomniałam, po przekręceniu stacyjki mrugają kontrolki EML, Chceck Engine oraz temperatury a dodatkowo wskaźnik temperatury skacze z góry na dół. POMOCY.

Mieszkam w Berlinie, nie znam nikogo kto ma sprzęt, który można podłączyć by sprawdzić błędy, a do wymieniaczy części boję się iść.
Z góry dziękuję za podpowiedzi i gdzie zacząć szukać ?

Pozdrawiam
myszuszka
WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
Posiadane auto: Mini One "liquid yellow" 1.6 Benzyna; 07.2004 rok produkcji

Re: Mrugające kontrolki, zegar temperatury

Post autor: myszuszka »

Witam ponownie,

nie spodziewałam się, aż takiego odzewu :roll: .

Problem rozwiązany - wymiana akumulatora.

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ