Hej,
przymierzam się do ciekawego e53.
Ma prawie wszystko w stylu reflektory z doświetlaniem zakrętów czy cały dach z szyby itp pierdoły.
Nie ma czujników parkowania a to potrzebuje więc rozumiem, że aftermarketowe w jakimś zakładzie założe czy trzeba/warto BMW?
Mimo, klawiszy od telefonu na kierownicy nie ma BT ani żadnego podłączenia pod telefon jako źródło dźwięku.
Czy ktoś ćwiczył upgrade systemu audio niefirmowy albo z nowszych modeli tak aby był BT albo/i aux najlepiej po usb?
Na razie samochód stoi u mnie w garażu i cieszy wzrok, w poniedziałek pojedzie do serwisu i zobaczymy czy dalej będzie cieszył
Pozdrawiam
Rafał
"Świeże" E53 pytanie o kilka rzeczy
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Cooper S R53
Re: "Świeże" E53 pytanie o kilka rzeczy
Dobra można zamknąć wątek, poniżej odpowiedzi:
Aftermarketowe czujniki parkowania, nawet takie dobre za ponad 1000 zł się nie sprawdzają przy automatycznej skrzyni biegów. Dają co chwila w korku fałszywy alarm, wynika to z tego, że włącza je pedał hamulca a ten w korku jest naciskany ciągle. Rozwiązanie: dołożyć wyłącznik czujników.
Radio można dowolne wsadzić tylko potrzebny jest zestaw adapterów i ramka. Dowolny elektryk samochodowy to ma. Ja wziąłem jakiegoś Pionner z zestawem głośnomówiącym i BT do telefonu. Za dodatkowe 200 zł można dokupić kostkę aby działało sterowanie z kierownicy.
Aftermarketowe czujniki parkowania, nawet takie dobre za ponad 1000 zł się nie sprawdzają przy automatycznej skrzyni biegów. Dają co chwila w korku fałszywy alarm, wynika to z tego, że włącza je pedał hamulca a ten w korku jest naciskany ciągle. Rozwiązanie: dołożyć wyłącznik czujników.
Radio można dowolne wsadzić tylko potrzebny jest zestaw adapterów i ramka. Dowolny elektryk samochodowy to ma. Ja wziąłem jakiegoś Pionner z zestawem głośnomówiącym i BT do telefonu. Za dodatkowe 200 zł można dokupić kostkę aby działało sterowanie z kierownicy.