Drgania karoserii
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Cooper R50 2004r lift
Drgania karoserii
Witam wszystkich użytkowników MINI.Denerwują mnie drgania całej karoserii na biegu jalowym....Po odpaleniu auta cala karoseria drga i mysle ze to poduszki silnika.Na wyzszych obrotach jest ok.Sa duze wibracje na wolnych obrotach.Jak nie poduszki silnika to co moze byc.....
Re: Drgania karoserii
Jakie obroty masz w czasie jak sie drgania pojawiaja ?
-
- Nowy
Na zimnym powyżej 1000obr/min zaraz po odpaleniu.Wtedy drgania karoserii max.Jak się rozgrzeje [poniżej 1000obr/min] drgania są mniejsze ale bardzo wyczuwalne i denerwujące.Silnik rozgrzany stoisz na czerwonym a cała karoseria wibruje.Tylko na postoju....Na wyższych obr jest ok.Może tłumik wydechu??Pozdr
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Jaki motor?
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
-
- Nowy
Motor 1.6 116KM.
Od wydechu nie bedzie Ci sie telepac caly samochod Predzej poduszki silnika
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper S R53
Zrobiłeś coś z drganiami? Przygotowuję się do wymiany sprzęgła i takie drgania to np. dwumas do wymiany
- Lewy0
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Cooper S R53 2006
Osobiście mogę powiedzieć, ze jeździłem paroma mini w wersji s czy zwykłej i wszystkie miały niespokojny bieg jałowy. Czasem wszystko chodzi równo, czasem na światłach trzęsie. Na forum NAM tez jest o tym wiele tematów, ludzie wymieniają sprzęgła, poduchy, czyszczą wtryski a i tak w całości tych drgań nie niwelują. Zaryzykowałbym stwierdzenie, ze ten typ tak ma...
-
- Swój Człowiek
U mnie jest spokój z drganiami ale mam wyciągać skrzynię i przy okazji zastanawiam się nad wymiana koła dwu masowego. Ja mm inny objaw, szarpanie podczas ruszania a czytałem w postach że matras77 też miał tak.
- Lewy0
- Nowy
- Posiadane auto: Mini Cooper S R53 2006
Szarpanie przy przyśpieszaniu to też temat rzeka, może się okazać, że to wcale nie koło jest winne. Może być skrzynia, mogą być wtryski, czujnik ciśnienia w kolektorze też często jest powodem przerywania (04693125AA ), ciężko to ogółem zdiagnozować, ale tak jak mówię - ślepo w dwumas bym nie celował, tym bardziej, że ten element do tanich nie należyMr.Do pisze:U mnie jest spokój z drganiami ale mam wyciągać skrzynię i przy okazji zastanawiam się nad wymiana koła dwu masowego. Ja mm inny objaw, szarpanie podczas ruszania a czytałem w postach że matras77 też miał tak.
-
- Swój Człowiek
Mój samochód ma "na stukane" ponad 200 tyś i raczej na 99% zainwestuje w koło dwu masowe. Za dużo roboty żeby to ponownie rozbierać bo skrzynie i tak muszę wyciągnąć. Przynajmniej będę miał jedną ewentualną przyczynę szarpania z głowy