Witam wszystkich.
Mam problem z hałasowaniem, cykaniem, zaworów w mini r53.
Problem pojawił się kilka miesiecy temu w postaci pukania regulatorów zaworów podczas rozruchu zimnego silnika a wkrótce także podczas pracy.
Na początku wymieniłem same dźwigienki na nowe wraz z nowymi regulatorami brak efektu. W kolejnym etapie wymian wała rozrządu na nowy również brak efektu. Ostatnio zmieniłem nowe dźwigienki na stare bo ponoć się ich nie wymienia lecz to też nie pomaga. Są momenty że wszystko działa jak należy ale tylko czasami. Olej jest taki jak powinien zgodnie z instrukcja. Kilku mechaników się już poddało bo nie potrafią znaleźć przyczyny.
Szukam bądź dobrego mechanika który zdiagnozuje powód lub informacji co jest tego przyczyną.
Pozdrawiam Kajtek
Hałasowanie zaworów
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
Re: Hałasowanie zaworów
Olej masz swiezy?
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: MINI Cooper S R53
tak olej świeży
- flapjck1
- Maniak
- Posiadane auto: GTM Coupe, Kawasaki Green Racecar
- Kontakt:
A rozrzad cichy? Bo moze masz ubytki cisnienia na napinaczu i stad halas z klawiatury...
Cisnienie oleju sprawdzone?
Cisnienie oleju sprawdzone?
Zawodowy Szyderca 2 Filip W z Wladyslawowa to nieslowny kretacz i wyludzacz, nie polecam robienia z nim interesow
-
- Posiadane auto: MINI Cooper S R53
Przeprowadziłem kontrolę ciśnienia w komorach spalania i na 4 cylindrze ucieka ciśnienia. Wniosek wypalone gniazda zaworowe, regeneracja głowicy i mam nadzieję że problem rozwiązany.
-
- Posiadane auto: Mini Cooper S R53
U mnie zawory zaczęły hałasować po braku kontroli poziomu oleju, finalnie dolewalem z 5-6 razy olej jak był dużo poniżej minimum, może inaczej dbałem i sprawdzałem ale brał takie ilości że powinienem sprawdzać podczas transportu tankowania, zregenerowane kpl. Głowice ale pomogło częściowo, wymienilem na porządny silnik