Abs sterownik pompa
-
- WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
- Posiadane auto: mini
Abs sterownik pompa
Witam. Świeca mi się trzy kontrolki ręczny abs i trojkacik żółty
Kod usterki 5DF5 moduł sterowania. Diagnoza mechanika wymiana sterownika abs co za tym idzie koszty. Numer jaki posiadam to jakiś chyba unikat bo jest tylko jedna aukcja a po przekopaniu neta niema nic a cena tej jedynej kolosalna więc moje pytanie czy mogę kupić inną o innych numerach?? Czy nie będzie współgrać?? W mojej małej miejscowości raczej specjalistów niema większość to wymieniacze a jak widzą mini to wogole niechce im się robić bo za dużo roboty żeby się gdzieś i do czegoś dostać.. Proszę o pomoc i pokierowanie jak to może dalej wyglądać..
Pozdrawiam.
Mini cooper r50.
Kod usterki 5DF5 moduł sterowania. Diagnoza mechanika wymiana sterownika abs co za tym idzie koszty. Numer jaki posiadam to jakiś chyba unikat bo jest tylko jedna aukcja a po przekopaniu neta niema nic a cena tej jedynej kolosalna więc moje pytanie czy mogę kupić inną o innych numerach?? Czy nie będzie współgrać?? W mojej małej miejscowości raczej specjalistów niema większość to wymieniacze a jak widzą mini to wogole niechce im się robić bo za dużo roboty żeby się gdzieś i do czegoś dostać.. Proszę o pomoc i pokierowanie jak to może dalej wyglądać..
Pozdrawiam.
Mini cooper r50.
-
Re: Abs sterownik pompa POMOCY
Naprawdę na tak dużym forum nikt nie jest w stanie mi udzielić pomocnych wskazówek ??
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini COOPER R50
Re: Abs sterownik pompa
poszukaj tutaj http://www.realoem.com
dział hamulce są pompy i ich zamienniki z nr chcesz żeby Ci pomóc a vin-u brak to jest wróżenie z fusów
pozdrawiam i życzę powodzenia
dział hamulce są pompy i ich zamienniki z nr chcesz żeby Ci pomóc a vin-u brak to jest wróżenie z fusów
pozdrawiam i życzę powodzenia
-
Dziękuję za pomoc.. Ogarnęłam ta stronę i 679 dolarów za zamiennik to trochę dużo..
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini COOPER R50
Nie chodziło mi żebyś kupował nową pompę tylko znalazł sobie na stronie zamiennik numerowy a kupić można używaną z gwarancją
Dla mnie taka cena to też dużo kasy.Za taką kasę można kupić cały silnik w GB jak nie całego miniaka
Dla mnie taka cena to też dużo kasy.Za taką kasę można kupić cały silnik w GB jak nie całego miniaka
-
- Posiadane auto: Mini Cooper r50 1.6benzyna
Też to przerabialem miałem uszkodzony sterownik wykreca się go nie trzeba wyjmowac pompy a trochę z nią się pomeczyc i da się rozkręcić ja mam rocznik 2001 r50 ciężko było znaleźć sterownik o tym numerze a jak dostałem to też uszkodzony w końcu kupiłem inny tylko wtyczka by pasowała podmieniłem i wszystko działa nawet nie musiałem adoptować a byłem u speca od mini sprawdzić i wszystko ok bez adaptacji więc. I podmiana na całkowicie inny numer byle by wtyczka pasowała.
-
dzieki za odpowiedz bo w sumie dalej się z tym bujam a niedługo przegląd wiec trzeba będzie naprawić mam pytanie ale jak znajdę cześć o tym samym numerze to też po wymianie nie muszę adoptować ??Pozdrawiam
-
- Posiadane auto: Mini Cooper r50 1.6benzyna
Tak nie trzeba będzie
-
- Swój Człowiek
- Posiadane auto: Mini Cooper S R53
Jestem świeżo po wymianie sterownika. Jeśli chodzi o adaptację to jeśli pompa jest tylko ABS to wystarczy wykasować błędy np INPA i jest ok. W moim przypadku mam DSC i tutaj już trzeba dopisać VIN i dopisać przebieg samochodu. Poniżej link do tego jak to zrobic za pomocą INPA i NCS. Najważniejsze od 30:35 https://www.youtube.com/watch?time_cont ... vyVCwCAx1Q
oczywiście to film dotyczący BMW, wiec trzeba wybrać np R50 i kolejno według konfiguracji własnego samochodu
oczywiście to film dotyczący BMW, wiec trzeba wybrać np R50 i kolejno według konfiguracji własnego samochodu