Sprawdzenie Vinu z allegro. Ktoś korzystał?

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

czarnyblack
Nowy
Nowy
Posiadane auto: R53

Sprawdzenie Vinu z allegro. Ktoś korzystał?

Post autor: czarnyblack »

Witam,

Korzystał ktoś ze sprawdzenia VINU z aukcji allegro? Chodzi mi konkretnie o tą aukcję: https://allegro.pl/oferta/88zl-sprawdze ... 7714071885

Najbardziej to zależy mi na sprawdzeniu kiedy i przy jakim przebiegu były wymieniane części. Gdzieś kiedyś wyczytałem, że takie dane zczytuje się z kluczyka, ale czy w przypadku podania numeru VIN wyjdzie to samo?
czarnyblack
Nowy
Nowy

Re: Sprawdzenie Vinu z allegro. Ktoś korzystał?

Post autor: czarnyblack »

Albo może ma ktoś jakieś informacje odnośnie tych portali, które za ok. 50zł sprawdzają historię wypadkową auta. Ktoś z korzystał z czegoś podobnego?
Micke
Nowy
Nowy

Post autor: Micke »

Ja dawno temu korzystalem z http://www.bimmer-check.com/ i nie mialem zastrzezen. Teraz widze ze sa tez tansze opcje ale zbytnio nie mialem czasu by szukac innych stron/aukcji. Raport dostalem tego samego dnia, bylo wyszczegolnione kiedy auto bylo w ASO i w wielu przypadkach co bylo robione. Byly tez wpisy gdzie takich danych nie bylo, jedynie data i przebieg.
skitels945
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Mini r53

Post autor: skitels945 »

Takie dane masz jeżeli naprawy były robione w aso albo ktoś kto wbijał to do systemu bmw, jak w warsztacie bez takiego systemu to nie wyjdzie ci kiedy i jakie naprawy były robione. Mój mini miał tylko 3 wpisy w system w ciągu 13 lat życia, a w książce serwisowej miał już ich 12 ale książkę można porobić. Bimmer-check polecam z czystym sumieniem, szybko i profesjonalnie sprawdza historię auta i to bardzo skutecznie bo potrafi znaleźć informacje o wypadkach tego auta jeżeli było naprawianie przez ubezpieczyciela
Awatar użytkownika
Lewy0
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Mini Cooper S R53 2006

Post autor: Lewy0 »

czarnyblack pisze:Albo może ma ktoś jakieś informacje odnośnie tych portali, które za ok. 50zł sprawdzają historię wypadkową auta. Ktoś z korzystał z czegoś podobnego?
Must have przy każdym zakupie. Czasem można się nieźle uchronić przed gruzem. Przy kupnie sprawdzałem parę mini i większosć okazywała się po większych lub mniejszych przejściach + przy każdym odbiciu w ubezpieczalni rejestrowany jest przebieg.
Raporty mają rozrzut, dla niektórych numerów Vin sporo informacji, dla niektórych nic ciekawego.
ODPOWIEDZ