Kupuję R53. W zasadzie już kupiłem, tylko muszę jeszcze podjechać dopiąć formalności, ubezpieczenie, przegląd itd... Autko jest kompletnie seryjne poza sprężynami - obecny właściciel zafundował sobie obniżenie i... wygląda to fajnie, ale są z tym dwa problemy - wygląda to kiepsko, wg mnie seryjna wysokość jest idealna przy 17tkach, a poza tym nadkole tnie brzegi opon z tyłu...
Chcę albo założyć seryjne sprężyny, albo jakiś gwint, który ma możliwość ustawienia wysokości takiej, jak w serii (co po chwili szukania - Rev9. Godspeed, Emotion - i kilku telefonach okazało się nie takie oczywiste, że się w ogóle takie coś da zrobić). Z gwintami jest różnie, specyfikacja żadnego znalezionego nie opisuje jakie są zakresy wysokości względem serii, ale wszystkie zgodnie nadają się do "poprawnego obniżania", co mnie w ogóle nie interesuje... dlatego zastanawiam się też nad ori sprężynami i trochę się zdziwiłem jak ciężko takie dostać (ebay, amazon).
Mieszkam w ZEA, wiec allegro raczej odpada (ludzie rzadko wysyłają poza Polskę, a już praktycznie nigdy poza EU).
Ma ktoś doświadczenia z gwintem do R53, na którym da się ustawiś oryginalną wysokość? albo podpowiedzcie czy da się gdzieś jeszcze kupić OEM sprężyny do R53?
R53 - gdzie szukać seryjnych sprężyn (albo gwintu z regulacją wysokości, który nie obniża...)
-
- Nowy
- Posiadane auto: Mini r53
Re: R53 - gdzie szukać seryjnych sprężyn (albo gwintu z regulacją wysokości, który nie obniża...)
Ja mam chyba bilsteiny i są niżej, ale nie obcierają opony. Jedyny minus to to że szuram fartuchem plastikowym jak są nierówności. Oryginały stockowe to chyba z rozbiórki byś musiał kupić, ewentualnie poszukać jakichś zamienników. Sprawdź na iparts czy czymś takim to powinno wyskoczyć
- Gibki Staruszek
- Maniak
- Posiadane auto: mini 1000 ooooolala !!!
Re: R53 - gdzie szukać seryjnych sprężyn (albo gwintu z regulacją wysokości, który nie obniża...)
Daj ogłoszenie w dziale giełda ... na pewno są osoby co chętnie się z tobą zamienią i wyślą paczkę gdzie trzeba ... tanio i prosto