nawigacja a komputer w r50

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

KeptinCooper
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Mini Cooper 2005 1.6s automat

nawigacja a komputer w r50

Post autor: KeptinCooper »

witam.jestem nowy i od paru dni mam mini coopera r50 1.6 automat 2002. trafila mi sie bardzo ciekawa i bogata wersja auta nawet z navi ale zauwazylem ze sam wyswietlacz poza nawi i trzema odczytami nie pokazuje zupelnie nic, dodatkowo okazuje sie ze taka konfiguracja wrecz uposledza auto bo nie mam wskaznika np temp. silnika. poprzednio przez lata jezdzilem bmw wiec myslalem ze funkcjonalnosc bedzie tu na podobnym poziomie ale ekran tylko do navi to troche porażka. i tu mam pytanie. Przeczytalem tu wiele postów ale wszystkie są juz stare więc może coś sie zmieniło z czasem. Czy można ingerować w oprogramowanie tej navi? Czy można dograć jakieś opcje? coś co sie przydaje? jakieś odczyty albo jakieś funkcje komputera? nie mam guzika komputera na manetce migaczy, czy to też jest związane z posiadaniem navi? czy można tu zmienić manetke jak nap w bmw e46 i odblokowac komputer? Czy ja wogóle mam komputer skoro nie mam tego guzika? i czy można w mini kodować jakieś inne opcje, cos odblokowac dodatkowo w modułach komfortu czy cos? nie wiem jakie mam wyposażenie bo nie mam rozkodowanego winu, czy ktoś tu po koleżensku umierozkodować win i powiedzieć mi co moge sobie odblokować ewentualnie a co mam?
ODPOWIEDZ