Sportowa wkładka czy stożek

R50, R52 & R53

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Klapkim
WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
Posiadane auto: Cooper S 2006 r

Sportowa wkładka czy stożek

Post autor: Klapkim »

Witam
Sprawdzał ktoś może czy lepiej zamontować sportową wkładkę filtra powietrza czy stożek? Cooper s r53

Ps . Widzę że ten oryginalny uklad dolotowy jest ok ma doprowadzenie zimnego powietrza puszka jest odizolowana.
Obawiam się że zmieniając filtr na stożek auto moze lapac sporo goracego powietrza z pod maski
Pozdrawiam
Matuzino
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Cooper r50

Re: Sportowa wkładka czy stożek

Post autor: Matuzino »

Żony mini jak go kupilismy mial zamontowany stożek k&n jezdzi z nim do dzisiaj, jednak bede to przywracal do serii...z doswiadczenia wiecej syfu ciagnie, podatny na zalanie w duzy deszcz(koleiny pelne wody ), jakbys byl zainteresowany takim stozkiem I dolotem k&n to bede mial na zbyciu jak tylko dorwe ori puche;), co do osiagow to przy mocy 1.6 na pewno bedzie to nieodczuwalne.
MasterMax90
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Mini Cooper S R53

Post autor: MasterMax90 »

Matuzino pisze:Żony mini jak go kupilismy mial zamontowany stożek k&n jezdzi z nim do dzisiaj, jednak bede to przywracal do serii...z doswiadczenia wiecej syfu ciagnie, podatny na zalanie w duzy deszcz(koleiny pelne wody ), jakbys byl zainteresowany takim stozkiem I dolotem k&n to bede mial na zbyciu jak tylko dorwe ori puche;), co do osiagow to przy mocy 1.6 na pewno bedzie to nieodczuwalne.
Kolego masz jeszcze ten stożek? Jakieś zdjęcie na priv można prosić?
Matuzino
Nowy
Nowy
Posiadane auto: Cooper r50

Post autor: Matuzino »

Tak jest na aucie caly czas jestem we francji po powrocie moge wyslac zdjecie za ok 2 tyg.
QATO
Nowy
Nowy
Posiadane auto: MCS CM

Post autor: QATO »

Oryginalna puszka leży u mnie i się kurzy, kupiłem kiedyś z plaskim filterm K&N. Oddam po kosztach wysyłki plus jakiś browar przy okazji, w razie czego priv, niestety nie często tu zaglądam.
Jak dla mnie plaski filtr + mod a'la Orranje daje daje w zdecydowanej większości przypadków aż nadto chłodnego powietrza.
Fakt, wrażenia nie robi na nikim jak się pod maskę zerknie ;-)
ODPOWIEDZ