Odcina moc przy 3tys obrotów

R55, R56, R57, R58, R59, R60 & R61

Moderatorzy: flapjck1, Drail

Robert- mini r56 185
WITAJ.Zanim zapytasz poszukaj odpowiedzi
Posiadane auto: Mini cooper r56

Odcina moc przy 3tys obrotów

Post autor: Robert- mini r56 185 »

Witam mam mały problem z mini r56 n18 185km przy 3 tys obrotów jest szarpnięcie tak jak by odcinało dawkę paliwa trwa to dosłownie 1sekunde i dalej się wkręca auto ma 120tys i zwróciłem uwagę ze poprzedni właściciel wymieniał pompę wysokiego ciśnienia bo jest oznaczona białym markerem czasem wyświetla się blad silnika moc nie dostępna ale gaszę auto i check znika a problem dalej jest jeśli mi ktoś podpowie co to moze być z góry dzięki
Awatar użytkownika
Xeper
Swój Człowiek
Swój Człowiek
Posiadane auto: Mini Cooper R56 2010
N16 122KM
British Racing Green :)
Kontakt:

Re: Odcina moc przy 3tys obrotów

Post autor: Xeper »

Robert, nie powiem Ci co jest, ale zacznij od skanu błędów najlepiej testerem dedykowanym dla kodów DTC BMW, np Creator C310
Z kodami błędów jedziesz do ogarniętego mechanika i mniej więcej wiesz co i jak i ile $$$ szykować. Oczywiście, sam skan możesz zrobic też od razu u mechanika :)
R56 Cooper Racing British Green 2010
https://www.mini.org.pl/viewtopic.php?f=75&t=18228
Robert- mini r56 185

Z góry dzięki nie znam się na tym byłem u mechanika wpiął kompa ale nie jest w stanie powiedzieć czy to pompa czy wtrysk a chyba pojadę do serwisu mini napewno maja lepszy dokładniejsze sprzęt
Robert- mini r56 185

Witam potrzebuje pompę wysokiego ciśnienia krk

Witam serdecznie mam mały problem przy 3tys obrotów odcina dawkę paliwa na 1sek mechanik powiedział mi ze to prawdopodobnie pompa wysokiego cisnienia a nie chciał bym sobie kosztów robić bo swoje kosztuje a teraz właśnie zrobiłem rozrząd i sprzęgło wiec po kieszeni szarpało jak ktoś jest z Krakowa i okolic a ma taka pompę lub na chwile urzyczyl żebym to sprawdził na pewno się odwdzięczę jest to silnik 1.6thp 184 km z góry dzięki
Zbysio82
Nowy
Nowy
Posiadane auto: R55S r56

Post autor: Zbysio82 »

Sprawdził bym na początku świece miałem podobnie , wykręć i zobacz elektrodę i przerwę
DzikiCooper
Posiadane auto: Mini Cooper R56 1.6D 2008

Post autor: DzikiCooper »

Hej, miałem coś podobnego, przy pewnej prędkości auto poprostu nagle odcinało, traciło moc i po sekundzie cisnęło dalej. W moim przypadku była to turbina. Poszła do regeneracji i jest teraz dobrze.
ODPOWIEDZ