nadkola sportpack
Moderator: flapjck1
nadkola sportpack
bardzo podobają mi się nadkola typu sportpack, ale...
no właśnie do nich pasują felgi 13, które nie są polecane przez członków forum.Mam seryjne 12 ( kwiatuszki) i zastanawiam się jak by wyglądały takie nadkole oraz dystanse do felg?Macie może jakieś doświadczenia w tym temacie?Może zdjęcia mini z sportpack'iem + 12 na dystansach.Jaki jest efekt takich zabiegów.I jakie ewentualnie szerokie dystanse dobrać?
Wiem, że można kupić 12 na 6,5", ale to już są koszty, może coś da się wymyślić, no i z jakim efektem??
Dzięki
no właśnie do nich pasują felgi 13, które nie są polecane przez członków forum.Mam seryjne 12 ( kwiatuszki) i zastanawiam się jak by wyglądały takie nadkole oraz dystanse do felg?Macie może jakieś doświadczenia w tym temacie?Może zdjęcia mini z sportpack'iem + 12 na dystansach.Jaki jest efekt takich zabiegów.I jakie ewentualnie szerokie dystanse dobrać?
Wiem, że można kupić 12 na 6,5", ale to już są koszty, może coś da się wymyślić, no i z jakim efektem??
Dzięki
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Re: nadkola sportpack
sportspack sa dosc duze ale w mini magazine znalazłem coś co jest podobne a mniejesze - nazywa sie grp2 (39 funtów)
Witam!
Nadkola typu Sportspack sa org.pzreznaczone do kol o tej samej nazwie,ale nie jest powiedziane ze felgi 12" by w nich slabo wygladaly...ale pod warunkiem ze beda szerokie i mialy niskie ET,tu najlepsze by byly 6/12", i lub dolozy sie dystanse,ale do org. sloneczek dystanse musialyby byc chyba konkretne, no i potrzebne dluzsze,albo dodatkowe szpilki...,a to tez bedzie kosztowalo,moze bardziej oplacalo by sie sprzedac sloneczka,a sciagnac np.6/12".
o wilku mowa: <<A WILK TU>>
a to przklad jak moze wygladac mini na sportspackach i normalnym kole, co prawda nie na sloneczku ale... <<Przykład>>
Nadkola typu Sportspack sa org.pzreznaczone do kol o tej samej nazwie,ale nie jest powiedziane ze felgi 12" by w nich slabo wygladaly...ale pod warunkiem ze beda szerokie i mialy niskie ET,tu najlepsze by byly 6/12", i lub dolozy sie dystanse,ale do org. sloneczek dystanse musialyby byc chyba konkretne, no i potrzebne dluzsze,albo dodatkowe szpilki...,a to tez bedzie kosztowalo,moze bardziej oplacalo by sie sprzedac sloneczka,a sciagnac np.6/12".
o wilku mowa: <<A WILK TU>>
a to przklad jak moze wygladac mini na sportspackach i normalnym kole, co prawda nie na sloneczku ale... <<Przykład>>
- Saint
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Co do odsadzonych felg, to kolega Luper ma standardowe słoneczka 5/12 , tyle że pomalowane na biało i odsadzone na konkretnych dystansach. Ile to było Marcin? 3/4" czy 1" ? Gdzieś w galerii powinno być zdjęcie.
Pozdrawiam, Saint
Pozdrawiam, Saint
Zawodowy Szyderca
Witam!
nie chce sie czepiać ...,ale standardowe sloneczka maja chyba 4,5" szerokosci
jakby ktos podal jakie ET maja sloneczka i jakie ET maja sportspack'i to mozna latwo obliczyc jakie dystanse potrzeba, zeby wystawaly tak samo!Pozdrawiam!
nie chce sie czepiać ...,ale standardowe sloneczka maja chyba 4,5" szerokosci
jakby ktos podal jakie ET maja sloneczka i jakie ET maja sportspack'i to mozna latwo obliczyc jakie dystanse potrzeba, zeby wystawaly tak samo!Pozdrawiam!
- Saint
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
hulit pisze:ale standardowe sloneczka maja chyba 4,5" szerokosci
czyżby dane wzięte z Haynesa? Jak dla mnie standardem jest 5" szerokości, bo w większości sklepów handlujących częściami, w razmiarach felg o średnicy 12" przeważają właśnie szerokości 5". Czy wychodzi na to że przez tyle lat ( ) żyłem w niewiedzy i co post wale większą głupotę? Zawsze mi się wydawało, że 4,5 cala mają raczej felgi stalowe, cóż, mój błąd najwyraźniej... .
Pozdrawima, Saint
Zawodowy Szyderca
Podepre sie tu aukcją z ebay'a
<<LINK>>
Mi sie tez kiedys wydawalo ze byly 5",potem kilka razy natknalem sie na 4,5" i tak mi sie teraz wlasnie kojarzylo!Mozliwe ze byly tez 5".Wiem ze byly tez bardzo podobne montowane w cooperach,ale otwory na srube mialy na czterech z osmiu "szprych",a nie miedzy nimi!Moze te byly ciut szersze???
Mysle ze ktos wyjasni sprawe!
<<LINK>>
Mi sie tez kiedys wydawalo ze byly 5",potem kilka razy natknalem sie na 4,5" i tak mi sie teraz wlasnie kojarzylo!Mozliwe ze byly tez 5".Wiem ze byly tez bardzo podobne montowane w cooperach,ale otwory na srube mialy na czterech z osmiu "szprych",a nie miedzy nimi!Moze te byly ciut szersze???
Mysle ze ktos wyjasni sprawe!
- Sadam
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
na 100% mają 4,5 a w sklepach w Anglii rzeczywiście standardem jest rozmiar 5 cali, ale to już nie są oryginalne i dlatego takie skojarzenia
Pozdrawiam
Adam
Pozdrawiam
Adam
www.minicentrum.pl - Sklep internetowy
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
Mini Custom '92 HIF 44, LCB, 1300 big valve head, AP4T vented brakes
Mini Racer 96' 75,5KM/6798rpm 102Nm/3758rpm na remont nadszedł czas
czyli trzeba będzie pomyśleć o szerszych felgach, naładniejsze są 13" ale mają sporo ale. Podobają mi się też 10" , tu zaś problem z zaciskami hamulców.Może jakieś 6, albo 6.5 cala 12. Przez zimę zdąże przemyśleć temat i dokonać rozsądnego wyboru, na ten sezon to i tak już niezdąże
dziękuje z pomoc!!!!!
dziękuje z pomoc!!!!!