Rover Mini 1,0, właściciel Malina, rok - pełnoletnia
Moderator: flapjck1
- Malina
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Rover Mini 1,0, właściciel Malina, rok - pełnoletnia
Rover Mini stylizowany na Coopera (chociaż na pokrywie zaworów jest oryginalnie napisane Cooper), 1.3i, przebieg prawdziwy nieznany, koła 12", opony Yokohama.
Niestety nie mogę znaleźć fotek mojego Mini przed remontem, więc zacznę od tych w trakcie.
Autko kupiłam w opłakanym stanie z Warszawy, Oszabrowane i pordzewiałe, niejeżdżące. Najpierw zajął się nim elektryk, dalej trafił do mechaników, cały czas złośliwie przeciwstawiając się naprawie. Wreszcie jak udało się usunąć usterki mechaniczno-elektryczne pod opiekę wziął go blacharz. Wymienione zostały wszystkie zardzewiałe blachy, drzwi od połowy w dół mają nowe poszycie. Lakiernik zmienił dach na biały i domalował białe pasy na masce. Oczywiście cały samochód był malowany. Części chromowane zostały wypolerowane i odnowione, dokupiłam nowe przednie migacze (białe), chromowane podkładki pod klamki zewnętrzne, nowe uszczelki szyb razem z klinami, komplet nadkoli z progiem. Z części mechanicznych podmieniony był potencjometr przepustnicy, który wymieniłam, uszczelka kolektora ssącego. Do wiosny mam zamiar wymienić migacze boczne na białe, dojdzie chromowana nakładka na rynienkę, napisy Mini Cooper i cztery halogeny, wewnątrz kierownica drewniana, chromowane nakładki na zegary i być może cyferblaty zegarów na białe, nakładki na pedały, półka ze schowkiem na środek między fotelami, mam zamiar zamontować dobre nagłośnienie, wytapicerować wnętrze bagażnika w kolorze takim jak wnętrze kabiny i pomalować na czerwono zaciski hamulców i tylne obudowy bębnów.
Planowałam zrobić fotki gdzieś w plenerze, ale oczywiście Mini odmówił posłuszeństwa i dlatego zrobione są przed domem.
Aha, jeszcze zastanawiam się nad tymi osłonami na progi. Proszę o wyrażenie opinii i podpowiedzi co można jeszcze zmienić przy tym autku.
Niestety nie mogę znaleźć fotek mojego Mini przed remontem, więc zacznę od tych w trakcie.
Autko kupiłam w opłakanym stanie z Warszawy, Oszabrowane i pordzewiałe, niejeżdżące. Najpierw zajął się nim elektryk, dalej trafił do mechaników, cały czas złośliwie przeciwstawiając się naprawie. Wreszcie jak udało się usunąć usterki mechaniczno-elektryczne pod opiekę wziął go blacharz. Wymienione zostały wszystkie zardzewiałe blachy, drzwi od połowy w dół mają nowe poszycie. Lakiernik zmienił dach na biały i domalował białe pasy na masce. Oczywiście cały samochód był malowany. Części chromowane zostały wypolerowane i odnowione, dokupiłam nowe przednie migacze (białe), chromowane podkładki pod klamki zewnętrzne, nowe uszczelki szyb razem z klinami, komplet nadkoli z progiem. Z części mechanicznych podmieniony był potencjometr przepustnicy, który wymieniłam, uszczelka kolektora ssącego. Do wiosny mam zamiar wymienić migacze boczne na białe, dojdzie chromowana nakładka na rynienkę, napisy Mini Cooper i cztery halogeny, wewnątrz kierownica drewniana, chromowane nakładki na zegary i być może cyferblaty zegarów na białe, nakładki na pedały, półka ze schowkiem na środek między fotelami, mam zamiar zamontować dobre nagłośnienie, wytapicerować wnętrze bagażnika w kolorze takim jak wnętrze kabiny i pomalować na czerwono zaciski hamulców i tylne obudowy bębnów.
Planowałam zrobić fotki gdzieś w plenerze, ale oczywiście Mini odmówił posłuszeństwa i dlatego zrobione są przed domem.
Aha, jeszcze zastanawiam się nad tymi osłonami na progi. Proszę o wyrażenie opinii i podpowiedzi co można jeszcze zmienić przy tym autku.
- Załączniki
-
- 9hr8.jpg (68.93 KiB) Przejrzano 4427 razy
-
- 10yn6.jpg (90.21 KiB) Przejrzano 4427 razy
-
- 11nx5.jpg (88.99 KiB) Przejrzano 4427 razy
-
- Tutaj prezentuję swojego podopiecznego razem z właścicielką, którą jestem od roku i dwóch miesięcy z tablicami rejestracyjnymi,na których jeździ obecnie. Nie zakrywam ich, bo nie widzę takiej potrzeby.
- 1hn7.jpg (85.99 KiB) Przejrzano 4426 razy
-
- 2gu1.jpg (81.35 KiB) Przejrzano 4426 razy
-
- 3uk4.jpg (92.48 KiB) Przejrzano 4426 razy
-
- 4ls6.jpg (83.64 KiB) Przejrzano 4426 razy
-
- 5vf2.jpg (97.41 KiB) Przejrzano 4426 razy
-
- 6dg5.jpg (88.49 KiB) Przejrzano 4426 razy
-
- 7tn3.jpg (91.76 KiB) Przejrzano 4426 razy
-
- 8ne6.jpg (91.01 KiB) Przejrzano 4426 razy
-
- Po zakończeniu prac remontowych, Miniuś poruszał się jeszcze na tablicach rejestracyjnych poprzedniego właściciela w celu dokonania przeglądu technicznego i innych formalności.
- 17ax4.jpg (79.84 KiB) Przejrzano 4402 razy
-
- 18ln0.jpg (353.47 KiB) Przejrzano 4403 razy
Ostatnio zmieniony 20 maja 2008, 21:34 przez Malina, łącznie zmieniany 5 razy.
NAWET PORZĄDNE ZAPALNICZKI SĄ NA BENZYNĘ
- dawid
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
Re: Rover Mini 1,0, właściciel Malina, rok - pełnoletnia
przewieziesz mnie?
- Beny
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini '76 1300, mini van, mini kombi
ooo kurcze .... the best off już na samym począlu
Mini Countryman Cooper S ALL4 R60 2011
Fiat X1/9 1974, 1300 - w trakcie remontu
Opel Manta B 1979
Opel Manta B 1979
- Malina
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
CH?OPAKI,oczekuję podpowiedzi,porad i opini,co zmieniać,co dodać,co przerobić, pojeździć możemy,zapraszam do Leszna
Witam
Ja osobiście nic bym już nie zmieniał w wyglądzie zewnętrznym, no może oprócz tych białych kierunków, ale ogólnie auto prezentuje się bardzo ładnie i uważam, że nie trzeba już nic dodawać bo można przesadzić.
Chyba, że masz zacięcie sportowe- wtedy modernizacji podlega cały układ napędowy, hamulcowy itd..., ale to już jest inna sprawa.
HEJOO!! Marek
Ja osobiście nic bym już nie zmieniał w wyglądzie zewnętrznym, no może oprócz tych białych kierunków, ale ogólnie auto prezentuje się bardzo ładnie i uważam, że nie trzeba już nic dodawać bo można przesadzić.
Chyba, że masz zacięcie sportowe- wtedy modernizacji podlega cały układ napędowy, hamulcowy itd..., ale to już jest inna sprawa.
HEJOO!! Marek
Hehe, no Malina, musze przyznac, ze to autko pasuje do takiej kobiety jak Ty, parka z was moim zdaniem doskonala
- Saint
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Helou
Jeżeli mogę coś zasugerować, to nie tyle co białe zegary, ale bardziej coś w tym stylu.
Chromowane nakładki na nawiewy powietrza na desce rozdzielczej, aczkolwiek jeżeli by były te obwódki zegarów, to może zacząć to wszystko przypominać choinke .
Co do nakładek na progi, to musze powiedzieć, że wyglądałoby to ciekawie, rozświetlało by to troche ten ciemny British Racing Green . A co do dobrego nagłośnienia w Mini, to wszyscy którzy się w ten temat bawili potwierdzą, że aby to wyglądało i co najważniejsze grało, to trzeba przeprowadzić troche modyfikacji. Zależy oczywiście co się chce osiągnąć.
Przypomniało mi się - światła przeciwmgielne można spotkać w takich ładnych chromowanych obudowach, i to by podpasowało bardziej do klimatu Twojego Mini. A jeżeli ma być ta konsola centralna, to można się pokusić o jeszcze jeden bajer, ale to musze narysować i dopiero wrzucić do posta.
Pozdrawiam.
Jeżeli mogę coś zasugerować, to nie tyle co białe zegary, ale bardziej coś w tym stylu.
Chromowane nakładki na nawiewy powietrza na desce rozdzielczej, aczkolwiek jeżeli by były te obwódki zegarów, to może zacząć to wszystko przypominać choinke .
Co do nakładek na progi, to musze powiedzieć, że wyglądałoby to ciekawie, rozświetlało by to troche ten ciemny British Racing Green . A co do dobrego nagłośnienia w Mini, to wszyscy którzy się w ten temat bawili potwierdzą, że aby to wyglądało i co najważniejsze grało, to trzeba przeprowadzić troche modyfikacji. Zależy oczywiście co się chce osiągnąć.
Przypomniało mi się - światła przeciwmgielne można spotkać w takich ładnych chromowanych obudowach, i to by podpasowało bardziej do klimatu Twojego Mini. A jeżeli ma być ta konsola centralna, to można się pokusić o jeszcze jeden bajer, ale to musze narysować i dopiero wrzucić do posta.
Pozdrawiam.
Zawodowy Szyderca
- Beny
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini '76 1300, mini van, mini kombi
ja bym dołożył jakąś stylową drewnianą kierownicę i może obwódki na zegary i to w zasadzie tyle, halogenów bym nie dokładał
Mini Countryman Cooper S ALL4 R60 2011
Opel Manta B 1979
Opel Manta B 1979
- Malina
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Dziękuję za sugestie,właśnie o to mi chodziło żeby ktoś podpowiedział mi co myśli o moich planach,trochę się obawiałam tego,że za dużo dodatków chromowanych może być źle odebrane,może pozostać tylko przy ramkach na zegary? Zewnętrznie zrezygnowałam z nadkoli chromowanych,bo przypominają mi one takie jarmarczne podróbki,co niektórzy montują do współczsnych wozidełek.Lampkę przeciwmgielną mam też w planie,ale zapomniałam napisać,już mam upatrzoną i jak będę miała,to dorzucę foto.Te białe zegary,to też jeszcze temat dyskusyjny,bo szczerze mówiąc orginalne mi się podobają ,zmiana ma być w celu upiększenia.Środkowa półka czy konsola aktualna,bo brakuje mi miejsca na drobiazgi,a to byłoby fajne rozwiązanie.Muzycznie audiofilem nie jestem,śmieszy mnie też bombardowanie basami przez przejeżdżających chłopców z żelem na włosach i tępą pseudo muzyką przypominającą sprawozdania z PGR-ów,sypiącymi się żęchami,ale chciałabym żeby muzyka dobrze brzmiała przez dobre głośniki bez modyfikacji i przeróbek w kabinie.Teraz gra mi panasonic cd i jest dobrze,jedynie trochę mam słabe nagłośnienie i jemu chcę poświęcić trochę uwagi,mam na myśli markowe wielodrożne głośniki i jakiś skromny subwoofer (nie wiem czy dobrze piszę) z wzmacniaczem.Mam kolegę,który się tym zajmuje i myślę,że zrobi to dobrze.No,a dalej o czym nie wspomniałam myślę o przyjęciu bandery klubu,chyba,że mini sprawi mi tyle niespodzianek,że odechce mi się być jego właścicielką.Proszę o dalsze tematy,pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 17 gru 2006, 18:36 przez Malina, łącznie zmieniany 1 raz.
- Malina
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Czemu Jesteś negatywnie nastawiony na halogeny,jakoś mi się podobają,a już nie pierwsza osoba mi je odradza.Mogę zmienić zdanie,ale proszę o zdecydowane uzasadnienie,bo jest to jakiś dylemat do rozważań
- Malina
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
A co Powiecie na kierownicę drewnianą o średnicy 32cm? W tej chwili mam 35,5cm tą orginalną.Czy są jakieś przeciwskazania?
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
chyba wiele bym nie zmieniał przynajmniej z zewnątrz w stodku jakoś drażek mi sie nie podoba ale to klasyk nie ma sie co czepiac.
Mam pytanie co to za lusterka? bo chce takie
Mam pytanie co to za lusterka? bo chce takie
- Saint
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Witek, a nie napiszesz nic na temat subłufera w mini?
A o cegarach, a raczej tarczach zegarów, to pisałem nie o białych, ale takich bardziej kremowych, koloru starego papieru, ciemniejsze na zewnątrz, jaśniejsze w środku.
Pozdrawiam
A o cegarach, a raczej tarczach zegarów, to pisałem nie o białych, ale takich bardziej kremowych, koloru starego papieru, ciemniejsze na zewnątrz, jaśniejsze w środku.
Pozdrawiam
Zawodowy Szyderca
- Malina
- Swój Człowiek
- Posiadane auto:
Dzięki,subwoofer skreślam,a z kierownicą jeszcze trawię ,gałkę raczej zostawię,bo jest od kompletu z resztą drewnianą i na środku ma flagę U.K. ze złotym mini na środku. A czy ktoś zauważył na tylnym podszybiu modelik miniusia ? Może być,czy kicz? Foto 13
Lusterka zewnętrzne takie były jak go kupiłam,na początku sprawiały mi kłopot,bo przy zamykaniu drzwi,lekko opadały i trzeba było zawsze ustawiać.Mąż rozebrał i uszczelnił silikonem,bo miały wyrobione ząbki,teraz chodzą bardzo ciasno i nie muszę ustawiać przy każdym trzaśnięciu drzwiami,też mi się bardzo podobają,wymagały trochę polerowania i już są ok.
Lusterka zewnętrzne takie były jak go kupiłam,na początku sprawiały mi kłopot,bo przy zamykaniu drzwi,lekko opadały i trzeba było zawsze ustawiać.Mąż rozebrał i uszczelnił silikonem,bo miały wyrobione ząbki,teraz chodzą bardzo ciasno i nie muszę ustawiać przy każdym trzaśnięciu drzwiami,też mi się bardzo podobają,wymagały trochę polerowania i już są ok.
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
a ktos moze wie co to za lustereczka?