Dziwne zachowanie instalacji elektrcznej
Moderator: flapjck1
Dziwne zachowanie instalacji elektrcznej
Wyglądało tak:
Przestał działać kierunek z przodu, z prawej strony, reszta OK.
Wydobyłem całość, wyjąłem gniazdo św. postojowego i osobne gniazdo kierunku, przeczyściłem styki, wymieniłem spaloną żarówkę. Zanim to z powrotem przykręciłem, chciałem sprawdzić jak działa.
I tu Nowa (sprawna) żarówka nie błyska, za to kiedy ją wyjąłem, to zaczęła pulsować żaróweczka postojowego
Co jest grane Jakoś nie mogę tego sobie wytłumaczyć, w końcu to 2 niezależne obwody.
Ma ktoś jakiś pomysł ...
pzdr
Przestał działać kierunek z przodu, z prawej strony, reszta OK.
Wydobyłem całość, wyjąłem gniazdo św. postojowego i osobne gniazdo kierunku, przeczyściłem styki, wymieniłem spaloną żarówkę. Zanim to z powrotem przykręciłem, chciałem sprawdzić jak działa.
I tu Nowa (sprawna) żarówka nie błyska, za to kiedy ją wyjąłem, to zaczęła pulsować żaróweczka postojowego
Co jest grane Jakoś nie mogę tego sobie wytłumaczyć, w końcu to 2 niezależne obwody.
Ma ktoś jakiś pomysł ...
pzdr
- monsterk
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Re: Dziwne zachowanie instalacji elektrcznej
brak gdzieś masy
Zaraz, zaraz, rozumiem, że "gdzieś" masz na myśli brak masy w układzie kierunkowskazów, ale dlaczego miga postojowe
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
mozliwe tez ze napłyneła wwoda do którejsc żarówki i robi zwarcie
no, jest najprawdopodobniej tak jak monsterk napisal, gdzies brakuje masy... tez tak mialem,u mnie problem rozgrywal się na srubkach,ktorymi przykręca się kierunek i samym elemencie kierunkowskazu..
nie raz bylo takze jak przykrecilem na 2 srubki,to wszystko gralo,a jak dokrecilem 3 to juz przestawało grac.. musisz sam poszukac rozwiąznia, może przeczyszcic wszystkie styki, tam gdzie powinny byc jakies podkladki dac je i powinno grac... pozdrawiam Remik
nie raz bylo takze jak przykrecilem na 2 srubki,to wszystko gralo,a jak dokrecilem 3 to juz przestawało grac.. musisz sam poszukac rozwiąznia, może przeczyszcic wszystkie styki, tam gdzie powinny byc jakies podkladki dac je i powinno grac... pozdrawiam Remik
- monsterk
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Nie moge wiecej powiedziec, bo twój mini to wynalazek i nie wiem jak to jest zrobione
- minimaniak
- Klubowicz
- Posiadane auto: Klasyki "Dziadek" 25LE, 35LE, 40LE, Cabriolet, Van,Kombi i parę innych
- Kontakt:
Podjeć do serwisu BMW tylko żartuję
Masa albo cuda
Masa albo cuda
Pozdrawiam Adam
TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
- monsterk
- Super użytkownik