MINI 92 i deska rozdzielcza

Wszystko o klasycznych Mini.

Moderator: flapjck1

Awatar użytkownika
icemac
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:
Kontakt:

MINI 92 i deska rozdzielcza

Post autor: icemac »

Witam wszystkich,

może ktoś rozwiązał już przede mną ten problem (może to nie problem, ale zawsze kłopot) - jakie są wymiary deski do miniaka MK II z 1992r.
Mam w samochodzie trzy zegary w plastikowej obudowie (już zdemontowana) - trzy różne wymiary desek rozdzielczych i żadna nie "pasuje" w 100% do samochodu - wiem testowałem na modelach kartonowych ;)

i jeszcze jedno jak zamontować te boczne wloty powietrza (czy się da) tak aby były na zewnątrz deski - ładnie się z nią komponowały, a nie były w niej ukryte.

dzięki za info
Ostatnio zmieniony 21 lut 2007, 15:07 przez icemac, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Saint
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:
Kontakt:

Re: MINI 92 i deska rozdzielcza

Post autor: Saint »

Witam.
A może zrób w drugą strone? Wydnij model z kartonu a potem przeniesiesz na drewno i wytniesz- wtedy dobierzesz sobie i odpowiedni kształt, i grubość i mocowania elementów deski- zegary, wyloty powietrza, zegary dodatkowe, schowek czy co tam chcesz jeszcze innego.
Pozdrawiam, Saint
Zawodowy Szyderca
Awatar użytkownika
icemac
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:
Kontakt:

Saint pisze:Witam.
A może zrób w drugą strone? Wydnij model z kartonu a potem przeniesiesz na drewno i wytniesz- wtedy dobierzesz sobie i odpowiedni kształt, i grubość i mocowania elementów deski- zegary, wyloty powietrza, zegary dodatkowe, schowek czy co tam chcesz jeszcze innego.
Pozdrawiam, Saint

właśnie wycinam z kartonu i przykładam do samochodu i zawsze się rozjeżdża. Dopiero później będę wycinał z deski - jak za kartonu będzie pasować
beamish

Post autor: beamish »

Wytnij szablon ze sztywnej tektury (kilka warstw sklejonych ze sobą), to na pewno się nie rozjedzie.
Awatar użytkownika
icemac
Super użytkownik
Super użytkownik
Posiadane auto:
Kontakt:

beamish pisze:Wytnij szablon ze sztywnej tektury (kilka warstw sklejonych ze sobą), to na pewno się nie rozjedzie.

kumam, ale JAKIE MAJ? BY? WYMIARY DESKI - SPRAWDZONE - i tak zrobię to z deski, ale muszę mieć szablon zgodnie z WYMARAMI

P.S.
sorki za "uniesienie"
Awatar użytkownika
bakus48
Nowy
Nowy
Posiadane auto:

-znowu deska

Post autor: bakus48 »

witam serdecznie Wszystkich
i tez mam problem z deska, moze KTOS moglby pozyczyc np szablonu do odrysowania, bardzo prosze :oops:
ODPOWIEDZ