Mini Check Mate 1990 - destination unknown
Moderator: flapjck1
- Wojtello
- Wiarus
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Mini Check Mate 1990 - destination unknown
Tak oto skończył się sezon mojego Miniaczka :/
tak tak, biedaczysko... Clio nam wyskoczyło podczas wyprzedzania i bach!! Będziemy się sądzić o odszkodowanie ponieważ policja uznała moją winę, z czym się oczywiście nie zgadzamy.
Z tego miejsca chciałbym bardzo serdecznie podziękować Kubie i Marcinowi z Chrzanowa. Kuba wielkie dzięki za zorganizowanie lawetki i dotransportowanie mnie do domu. Marcin dzięki za wielką pomoc przy odwołaniu się do mandatu i całą tą sprawą! Macie u mnie falszkę
A teraz o Miniaczku.
Zakupiłem już silnik od metro z całymi wózkami, zawiasem i ukł. hamulcowym. Będę z tej okazji robił jakiegoś swapa. Mam również plan zrobić flip fronta z blachy. Tworzywa sztuczne straszne wibrują i do jazdy na codzień się raczej nie nadają.
Co do silnika to na pewno będę go rozbierał, żeby zobaczyć co tam w nim siedzi. Jak już będzie u mnie w garażu to wrzuce zdjęcia żebyście pomogli mi ustalić coś więcej na jego temat.
Jak będzie kasa to będzie ostry wałek Kenta, może jakaś lekka klawiaturka i podwójne sprężynki na tłokach. Ale to tylko plany.
tak tak, biedaczysko... Clio nam wyskoczyło podczas wyprzedzania i bach!! Będziemy się sądzić o odszkodowanie ponieważ policja uznała moją winę, z czym się oczywiście nie zgadzamy.
Z tego miejsca chciałbym bardzo serdecznie podziękować Kubie i Marcinowi z Chrzanowa. Kuba wielkie dzięki za zorganizowanie lawetki i dotransportowanie mnie do domu. Marcin dzięki za wielką pomoc przy odwołaniu się do mandatu i całą tą sprawą! Macie u mnie falszkę
A teraz o Miniaczku.
Zakupiłem już silnik od metro z całymi wózkami, zawiasem i ukł. hamulcowym. Będę z tej okazji robił jakiegoś swapa. Mam również plan zrobić flip fronta z blachy. Tworzywa sztuczne straszne wibrują i do jazdy na codzień się raczej nie nadają.
Co do silnika to na pewno będę go rozbierał, żeby zobaczyć co tam w nim siedzi. Jak już będzie u mnie w garażu to wrzuce zdjęcia żebyście pomogli mi ustalić coś więcej na jego temat.
Jak będzie kasa to będzie ostry wałek Kenta, może jakaś lekka klawiaturka i podwójne sprężynki na tłokach. Ale to tylko plany.
- Załączniki
-
- :/ :?
- Dzwon2.jpg (131.33 KiB) Przejrzano 1055 razy
-
- :/
- Dzwon1.jpg (130.67 KiB) Przejrzano 1055 razy
Re: Mini Check Mate 1990 - destination unknown
O kurcze........to był dzwon,
trzymam kciuki za szybki powrót miniaczka do formy
pozdraiwam,
Kinga
trzymam kciuki za szybki powrót miniaczka do formy
pozdraiwam,
Kinga
- Konrad K_2
- Maniak
- Posiadane auto:
- Kontakt:
nie wyglada zle , a powiedział bym ze nawet niezle jak na dzwona z naprzeciwka
- Beny
- Super użytkownik
- Posiadane auto: Mini '76 1300, mini van, mini kombi
dzwon nie był z naprzeciwka tylko clio dostało w tył ... czy jakoś tak, najlepiej niech się Wojtek szczegółowo wypowie
Mini Countryman Cooper S ALL4 R60 2011
Fiat X1/9 1974, 1300 - w trakcie remontu
Opel Manta B 1979
Fiat X1/9 1974, 1300 - w trakcie remontu
Opel Manta B 1979
- Wojtello
- Wiarus
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Nie ma co opowiadać. Był dzwon i dobrze że nikomu nic się nie stało. A uderzenie faktycznie było w tył Clio.
Wojtello pisze:Nie ma co opowiadać. Był dzwon i dobrze że nikomu nic się nie stało. A uderzenie faktycznie było w tył Clio.
Chyba będzie w takim razie kłopot z udowodnieniem niewinności...
- Wojtello
- Wiarus
- Posiadane auto:
- Kontakt:
[ Dodano: Sob 17 Lis, 2007 ]
Oto zdjęcia zdjętej już glowicy. Zmierzyłem zawory i wychodzi mi że dolotowy 35mm, wylotowy 29mm. Jesli ktos z was ma jakas wiedze na ten temat to prosze o zweryfikowanie wersji tego silniczka. Ponizej dolaczam zdjecia rozbiurkowe
kolejne foto
Oto zdjęcia zdjętej już glowicy. Zmierzyłem zawory i wychodzi mi że dolotowy 35mm, wylotowy 29mm. Jesli ktos z was ma jakas wiedze na ten temat to prosze o zweryfikowanie wersji tego silniczka. Ponizej dolaczam zdjecia rozbiurkowe
kolejne foto
- Załączniki
-
- Glowica
- 17112007.jpg (62.47 KiB) Przejrzano 827 razy
-
- Gaźnik
- silnik 013.jpg (41.77 KiB) Przejrzano 823 razy
-
- klawiaturka
- silnik 012.jpg (36.61 KiB) Przejrzano 823 razy
-
- i drugi
- silnik 019.jpg (46.14 KiB) Przejrzano 818 razy
-
- cylinder
- silnik 018.jpg (42.39 KiB) Przejrzano 818 razy
-
- blok od gory
- silnik 015.jpg (51.2 KiB) Przejrzano 819 razy
widzę Wojtuś że działaś....oby tylko owocnie
- Wojtello
- Wiarus
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Ośiwadczam wszem i wobec że mój Miniak powrócił na drogi!!!!! Cieszmy się i radujmy !!
Powrócił w troszke zmienionej formie, ale teraz nie mam czasu na cykaknie zdjęć za dnia bo mam sporo pracy więc tylko połechtam waszą ciekawość
Powrócił w troszke zmienionej formie, ale teraz nie mam czasu na cykaknie zdjęć za dnia bo mam sporo pracy więc tylko połechtam waszą ciekawość
wojti to trzeba jakies spotkanko zrobic i oblookac miniaka
a jezdzi prosto
a jezdzi prosto
sądu nie ma... ale wyrok wydany na wieczność, z ogólnego też mnie wyrzucą;-)
- minimaniak
- Klubowicz
- Posiadane auto: Klasyki "Dziadek" 25LE, 35LE, 40LE, Cabriolet, Van,Kombi i parę innych
- Kontakt:
Wojtello pisze:Ośiwadczam wszem i wobec że mój Miniak powrócił na drogi!!!!! Cieszmy się i radujmy !!
a babeczki gdzie
Pozdrawiam Adam
TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
TEL. 606-877-927
PIERWSZY W POLSCE SKLEP Z CZĘŚCIAMI DO MINI www.mini-land.pl
- Wojtello
- Wiarus
- Posiadane auto:
- Kontakt:
Jeżdzi prosto, choc mam jeszcze troche do zrobienia, ale do Maja bedzie smigac jak nalezy:)
Adas juz raz Cie scigalem po Krakowie z tymi babeczkami to uciekles gdzies na slowacje:) Babeczki beda - obiecalem to beda
Adas juz raz Cie scigalem po Krakowie z tymi babeczkami to uciekles gdzies na slowacje:) Babeczki beda - obiecalem to beda
ale sie ciesze!!! gratulacje!!! hm.. chcialam zaproponowac ze moze by tak butelkę szampana symbolicznie, jak na statku, ale chyba byś mnie zamordował ..
- Saint
- Super użytkownik
- Posiadane auto:
- Kontakt:
wal, tylko nie po lampach tak na szczęście , a nuż tył przestanie uciekać na boki
Zawodowy Szyderca
po moim zderzaku Wojtuś tym szmpanem!!!!!!!!!!